PEMA BIO Žitný chléb 500 g

BIO žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna.

  • 55 Kč 6 Kč –10 %
  • (7 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 20.5.2024
49 Kč
Kategorie: Pečivo
Bio: Ano
Vegan: Ano
 

Žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin.

Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna.

Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.

Složení:

drcená žitná zrna* 44 %, přírodní kvásek 29 % (drcená žitná zrna*, voda), voda, mořská sůl, droždí*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota: 777 kJ/184 kcal, Tuky: 1,2 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 34 g z toho cukry 2,5 g, Vláknina 9 g, Bílkoviny 4,2 g, Sůl 0,93 g

Balení:

500 g - 6 krajíců chleba

Země původu:

Německo

Upozornění:

Celozrnný žitný chléb - balený trvanlivý. Po otevření dobře zabalte, pokud nespotřebujete do 3 dnů, skladujte v ledničce.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
OZ Avatar autora | 8.3.2023
Výborný celozrnný chléb vhodný pro zdravou výživu.

Pema_Logo_250x150Německá PEMA je tradiční německý výrobce celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Jejich chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení, je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý.