Adveni Bezlepkový chléb Gentleman kváskový 500 g
Popis
Kváskový chléb je v současnosti velkým hitem a ačkoliv jsou módní trendy ve výživě často jen nafouknutou mediální bublinou, v případě kvásku tomu tak úplně není. Směs vyniká svým složením: 8 druhů mouk, jediný škrob (tapiokový), přidaná rozpustná vláknina inulin známá svým prebiotickým účinkem v poctivém množství 6%, jako další nutričně cenou ingredienci jsme přidali hrachový protein a dále květový med bohatý na nektarové kvasinky. Směs se od ostatních liší způsobem přípravy a také balením. V balení 2v1 najde klient směs na kvas a směs na chléb.
Domníváme se, že nabídnout kváskový chléb ve směsi je od výrobce opravdu ojedinělý počin, který má umožnit, aby si ho mohli dopřát i ti, kteří při každodenním shonu volí jednodušší a praktičtější způsoby pečení a nemají na klasické kváskování čas a prostor.
SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU KVASU – BEZ LEPKU
Návod k přípravě:
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil a nasypte jej do misky. Přilijte 250 ml teplé vody a promíchejte. Misku důkladně přikryjte potravinovou fólií, do které udělejte (např. párátkem) cca tři malé otvory a na teplém místě nechte kvasit. Pokud kvásek kultivujete při teplotě mezi 32 - 35 °C, může dosáhnout vitality už po 10 až 12 hodinách. Při nižší teplotě se tato doba prodlužuje a je třeba kvásek hlídat. Maximem je 24 hodin. Vitální, energií nabitý kvásek poznáte snadno podle nakyslé chuti, vůně a bublinek.
SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA – BEZ LEPKU
Návod k přípravě v domácí pekárně nebo klasické troubě:
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Pro přípravu v pekárně nalijte do mísící nádoby 220 ml teplé vody, přidejte připravený kvásek a přisypte obsah balení. Pekárnu nastavte na program „Těsto“ a směs nechte 3-5 minut míchat. Pro přípravu v troubě nalijte 220 ml teplé vody do formy, ve které se bude chleba péct (např. skleněný pekáček), přidejte připravený kvásek a přisypte obsah balení. Směs důkladně promíchejte.
Poté směs v mísící nádobě nebo pečicí formě nechejte při teplotě 32-35 °C kynout (v pekárně nebo na teplém místě) cca 2 hodiny. Po vykynutí pečte cca 1 hodinu v pekárně na krátký program nebo v klasické troubě při 200 °C.
Náš tip: Pro větší objem můžete přidat 1 g suchého droždí (není to však nutné, chléb nakyne i tak).
Složení:
SMĚS PRO PŘÍPRAVU KVASU:
čiroková mouka, pohanková mouka, dextróza, kukuřičná mouka, hrachová mouka, květový med sušený
SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA:
mouka z bílé rýže, mouka z hnědé rýže, tapiokový škrob, rozpustná vláknina inulin, kurakkanová mouka, jáhlová mouka, hrachový protein, jedlá sůl, guma guar (zahušťovadlo)
Bez: lepku, mléka, vajec, sóji, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat a konzervačních látek.
Průměrné výživové hodnoty na 100 g hotového chleba:
Energetická hodnota 847 kJ / 202 kcal; Tuky: 0,9 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; Sacharidy: 43 g; z toho cukry <0,5 g ; Bílkoviny: 5,0 g Sůl: 1,4 g
Balení:
dva sáčky – směs pro přípravu kvasu (220 g) a směs pro přípravu chleba (280 g)
Skladování:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Země původu:
ČR
Další informace o produktu Bezlepkový chléb Gentleman kváskový naleznete v článku Gentleman - směs na bezlepkový KVÁSKOVÝ chléb!
V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.
Alex Brunnerové testuje bezlepkový kváskový chléb Gentleman
Bezlepkové směsi na chléb
Návod na přípravu bezlepkového kváskového chleba Gentleman
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Adveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.