Adveni Bezlepkový DELIKATES chléb se směsí semínek 500 g
Popis
Slunečnicová, dýňová, lněná hnědá, lněná zlatá, konopná a chia. Ano, počítáte správně - šest druhů semínek, která dohromady tvoří více než 30 % obsahu směsi! Možná to zní neskutečně, ale i při takovém množství „zrní“ si chléb uchovává jemnou chuť a kyprou texturu. Pokud i vy patříte k zákazníkům, kteří se nespokojí s průměrem a vždy vyžadují něco extra, pak je pro vás jako stvořený. DELIKATES, to je skutečná delikatesa mezi bezlepkovými semínkovými chleby!
Návod k přípravě v domácí pekárně:
Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (max. 2 hodiny a 10 minut).
Návod k přípravě v klasické troubě:
Do skleničky nalijeme 40 ml vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme 21 g čerstvého droždí a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
Ve velké míse smícháme směs, 300 ml vody a připravený kvásek. Zhruba 5 minut hněteme do hladkého těsta.
Nádobu, ve které budeme péct, dobře vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vzniklé těsto přesuneme do pečící nádoby a zakryjeme ho potravinářskou fólií, aby neoschlo. Na teplém místě necháme kynout cca 45 minut.
Troubu předehřejeme na 250 °C a na její dno dáme starý hluboký plech na pečení, na který nalijeme cca 0,5 l vroucí vody. Troubu rychle zavřeme, aby neunikla pára, která se tam díky vroucí vodě vytvoří.
Pečeme 20 minut, poté troubu otevřeme a páru vyvětráme, vyndáme spodní plech, teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 30 minut. Pak chleba vyklopíme z formy a pečeme ještě 10 minut bez ní, abychom docílili pěknou kůrku.
Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby. Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený. Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě.
Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce.
Shrnutí časů:
Vzejítí kvásku cca 10 min.
Hnětání těsta do hladka cca 5 min.
Kynutí cca 45 min.
Pečení celkem 1 hodinu.
Shrnutí pečení:
1. na 250 °C s párou – 20 min
2. na 200 °C bez páry – 30 min
3. na 200 °C bez formy na pečení – 10 min
Složení:
kukuřičný škrob, směs semínek 30 % (slunečnicová semínka loupaná, dýňová semínka loupaná, lněná semínka zlatá, lněná semínka hnědá, konopná semínka loupaná), bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, mleté výlisky semen chia, dextróza, jedlá sůl, slunečnicový lecitin (emulgátor), kmín drcený, guarová guma (zahušťovadlo), kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti).
Bez lepku, mléka, vajec, sójové mouky, sójového lecitinu, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat a konzervačních látek.
Průměrné výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota: 1574 kj / 372 kcal; Tuky:6,0 g; z toho nasycené mastné kyseliny 0,89 g; z toho mononenasycené mastné kyseliny 1,81 g; z toho polynenasycené mastné kyseliny 3,30 g; Sacharidy: 76,2 g; z toho cukry 3,2 g; Bílkoviny: 3,5 g; Sůl: 1,7 g;
Balení:
500 g
Skladování:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
V naší nabídce naleznete také jiné směsi na bezlepkové pečivo i další produkty zdravé výživy.
Bezlepkové směsi na chléb
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Adveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.