Adveni Jáhlová mouka
Zvolte variantu
Popis
Jáhlová mouka Adveni je z přirozeně bezlepkové plodiny a je používána v řadě tradičních českých pokrmech.
Jáhly vznikají loupáním prosa. Semenné slupky prosa jsou pro člověka těžko stravitelné, proto se proso loupe a získávají se z něj asi jeden milimetr velké žluté kuličky, které jsou již snadno stravitelné.
Pro naše předky byly velmi častou potravinou. Dodnes se vařené používají v řadě tradičních českých pokrmů – např. v jahelníku (na slano i na sladko), v jahelných škubáncích, jahelné kaši, nebo jako příloha obdobně jako rýže. Právě rýže tradiční jáhly vytlačila a jahelník nahradil rýžový nákyp (na sladko) a rizoto (na slano).
K čemu se hodí:
Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování. Je velmi všestranná:
- vhodná na sladké i slané pečení (výborná ve slaném pečivu, plackách, ale též v buchtách a koláčích)
- na zahušťování polévek a omáček
Jak s ní zacházet:
Jáhly poměrně rychle žluknou, proto by se neměly skladovat příliš dlouho. Při pečení doporučujeme nahradit nejvíc 25 % běžné mouky právě jáhlovou.
Jáhlovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI, či se samokypřící směsí BISCUITS & COOKIES.
Složení:
100 % mletá zrna loupaného prosa
Skladování:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Adveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.