Adveni Karobová mouka
Zvolte variantu
Popis
Karobová mouka Adveni je z přirozeně bezlepkové plodiny, díky čemuž je velmi oblíbená nejen při bezlepkové dietě, ale i v kojenecké výživě.
Karob (svatojánský chléb) je získáván z plodů rohovníku rostoucího ve Středomoří. Podle pověsti ho s oblibou jedl svatý Jan, proto se také nazývá svatojánský chléb. Karob znali už starověcí Egypťané a Řekové. Říká se, že plody karobu se využívaly jako měrná jednotka, protože jsou velmi uniformní ve velikosti a váze. Semena dostala v arabštině jméno kharrub, v řečtině kerátion, z čehož vznikl i český název karát.
K čemu se hodí:
Pro tepelné zpracování:
- sladké pečení a příprava sladkých dezertů
- náhražka kakaa do dezertů, do sladkých kaší, pudinků, palačinek
- příprava karobového „kakaa“
Pro studenou kuchyni:
- příprava smoothie
Jak s ní zacházet:
I když se karob používá jako náhražka kakaa, má trochu jinou chuť a je třeba si na ni zvyknout. Přidáním lžíce karobové mouky do těsta získá pečivo tmavší barvu.
Karobovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI, či se samokypřící směsí BISCUITS & COOKIES.
Složení:
100 % mletá pražená dužnina z rohovníku (svatojánského chleba)
Skladování:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Adveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.