Adveni Lněná mouka
Zvolte variantu
Popis
Lněná semínka patří k nejvýživnějším rostlinným surovinám na světě co do obsahu bílkovin – ten dosahuje až 40%. Naopak obsahují pouhé 4 g sacharidů na 100 g, a jsou tedy vhodným zahušťovadlem při nízkosacharidových dietách. Úctyhodných je i 34 g vlákniny na 100 g lněného semínka. Konzumace potravin z lněné mouky tak podporuje správné fungování zažívacího ústrojí a působí jako prevence civilizačních chorob.
K čemu se hodí:
Pro tepelné zpracování:
- na zahušťování polévek, omáček, zeleninových pokrmů, karbanátků
- do pečených i nepečených dezertů, palačinek a kaší
Pro studenou kuchyni:
- příprava koktejlů, smoothie, pomazánek
- do nepečených dezertů
Jak s ní zacházet:
Lněnou mouku dávkujte opatrně – větší množství může mít projímavé účinky. Doporučená denní dávka je jedna polévková lžíce mouky.
Lněnou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI, či se samokypřící směsí BISCUITS & COOKIES.
Složení:
100 % mleté výlisky ze semen lnu hnědého
Průměrné výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 1460 kJ / 350 kcal; Tuky: 14 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1,4 g; Sacharidy: 10 g; z toho cukry: 2,3 g; Bílkoviny: 31 g; Sůl: 0,2 g;
Skladování:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Adveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.