Adveni Vláknina inulin 250 g
Popis
Vláknina inulin Adveni je výrobek z přirozeně bezlepkové plodiny.
Inulin je produkt získaný z kořenů čekanky, kde slouží jako zásobní látka. Z rostlin se získává za pomoci horkovodní extrakce - tedy procesu známému spíše pod názvem vyluhování. Produktem je jemný bílý prášek, který se ve střevě chová jako rozpustná vláknina. Horním trávicím traktem prochází beze změn, vláknina se tak dostává až do tlustého střeva.
Existují dva druhy vlákniny: rozpustná a nerozpustná. Doporučená denní dávka vlákniny by se u zdravého dospělého člověka měla pohybovat kolem 30 g* – rozpustná vláknina by měla tvořit 1/3 a nerozpustná 2/3 denního příjmu. Pro děti se pak doporučuje tolik gramů vlákniny, kolik je jejich věk plus číslo 5. Při konzumaci vlákniny pamatujte na dostatečný příjem tekutin!
*zdroj Státní zdravotní ústav
K čemu se hodí:
Pro tepelné zpracování:
- do slaného i sladkého pečiva
- do palačinek, lívanců
Pro studenou kuchyni:
- do jogurtů, kaší a müsli
Vlákninu inulin je možné použít v kombinaci s univerzální směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI, či se samokypřící směsí BISCUITS & COOKIES.
Složení:
vláknina vyráběná z kořenů čekanky
Průměrné výživové hodnoty na 100 g:
90 g (jedná se o rozpustný druh vlákniny)
Balení:
250 g
Skladování:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Upozornění:
Vlákninu inulin nepoužívejte jako náhražku vlákniny potravy, ale pouze jako doplnění/obohacení vlákniny přijímané z potravy.
V naší nabídce naleznete také jiné směsi na bezlepkové pečivo i další produkty zdravé výživy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
nic
Adveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.