Adveni Vláknina psyllium 250 g
Popis
Vláknina psyllium Adveni je výrobek z přirozeně bezlepkové plodiny.
Psyllium je rozpustná vláknina, která vzniká vyčištěním obalů semen jitrocele indického (Plantago ovata husk). Psyllium zvětšuje svůj objem v trávicím traktu až 40krát. Gel, který takto vzniká, pohlcuje nadbytečnou tekutinu a prostým bobtnáním (mechanickou silou jako píst) odsouvá z traktu škodlivé zplodiny. Základem čistého organismu a nedílným kritériem pevného zdraví je totiž každodenní zdravá stolice.
Existují dva druhy vlákniny: rozpustná a nerozpustná. Doporučená denní dávka vlákniny by se u zdravého dospělého člověka měla pohybovat kolem 30 g* – rozpustná vláknina by měla tvořit 1/3 a nerozpustná 2/3 denního příjmu. Pro děti se pak doporučuje tolik gramů vlákniny, kolik je jejich věk plus číslo 5. Při konzumaci vlákniny pamatujte na dostatečný příjem tekutin!
*zdroj Státní zdravotní ústav
Vláknina psyllium je vhodná pro studenou kuchyni i tepelné zpracování:
- Při tepelném zpracování psyllium přidávejte nejlépe rozemleté a v suchém stavu do sladkého i slaného pečiva, do palačinek, lívanců, knedlíků, noků, do polévek, omáček, sekané a karbanátků.Pro studenou kuchyni je vhodné psyllium nechat nabobtnat v tekutině a poté přidat do jogurtů, kaší, müsli a nápojů.
- Pro studenou kuchyni je vhodné psyllium nechat nabobtnat v tekutině a poté přidat do jogurtů, kaší, müsli a nápojů.
Složení:
vláknina vyráběná z osemení jitrocele indického
Obsah vlákniny ve 100 g výrobku:
80 g - jedná se o směs 66 g nerozpustného a 14 g rozpustného druhu vlákniny
Balení:
250 g
Skladování:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Upozornění:
Vlákninu psyllium nepoužívejte jako náhražku vlákniny potravy, ale pouze jako doplnění/obohacení vlákniny přijímané z potravy. Dávky vyšší než 12 g mohou mít projímavé účinky. Země původu: Německo
V naší nabídce naleznete také jiné směsi na bezlepkové pečivo i další produkty zdravé výživy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Adveni Medical se dlouhodobě věnuje oblasti výživy a lidského zdraví. Hlavní specializací značky Adveni je výroba bezlepkových směsí na pečení z netradičních pseudoobilnin jako jsou teff, quinoa, amarant a čirok, které vynikají svými nutričními vlastnostmi a také z kaštanu, který je další přínosnou alternativou nejen pro celiaky, ale pro všechny ty, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví. Adveni klade velký důraz na výběr kvalitních surovin, na odborný vývoj receptur a jejich bezlepková výroba je podrobena nejpřísnější kontrole.