Allnature Mandlová mouka natural
Zvolte variantu
Popis
Mandlová mouka se vyrábí z sladkých mandlí natural. Je vhodná jako náhrada klasické mouky pro bezlepkovou dietu, vegany i vegetariány. Skvělá je na pečení dezertů, dortů a cukroví.
Tip:
Vyzkoušejte například vynikající, rychlý a křehký koláč s jablíčky!
Co budete potřebovat:
- 160 g mandlové mouky
- 2 kávové lžičky skořice
- 2 polévkové lžíce oleje
- 40 g třtinového cukru
- 1 kávová lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka muškátového oříšku
- 2 polévkové lžíce jablečného džusu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 3 menší jablíčka
Postup:
Troubu si předehřejte na 175°C. Mezitím si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky jablíčka, která smíchejte v misce s jednou kávovou lžičkou skořice. V jiné misce smíchejte mandlovou mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový extrakt, muškátový oříšek, olej a džus. Vše dobře promíchejte a dejte si na stranu asi tři lžíce těsta.
Do menší zapékací misky vtlačte pomocí rukou těsto, na které dejte jablíčka. Na jablka udělejte ze zbytku těsta drobenku a vše ještě lehce zatlačte. Koláč pečte asi 40 minut a nechejte úplně vychladnout. Koláč je velmi křehký, takže ho krájejte na menší kousky. Dobrou chuť!
Složení:
100% mandlová mouka
Nutriční hodnoty ve 100 g:
2 556 kJ/611 kcal
bílkoviny 20 g,
tuk 53 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g
sacharidy 5,7 g
- z toho cukry 5,6 g
Bílkoviny 8,4 g
Sůl < 0,004 g
Použití:
Mandlová mouka je vhodná pro cukrářskou výrobu. Skvělá je na pečení dezertů, dortů a cukroví.
Balení:
250 g
500 g
1000 g
Upozornění:
Alergeny: Mandle. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Allnature s. r. o. je společnost zabývající se dovozem a následnou distribucí profesionální vlasové a pleťové kosmetiky a doplňků stravy. V jejím portfoliu naleznete velmi kvalitní produkty, z nichž většina je na přírodní bázi.