Altevita Káva s kolagenem (Collagen coffee) 100 g
Popis
Že znáte kolagen jen z reklam na drahé krémy proti vráskám? Možná jste si ale všimli, že nejedna fitness blogerka nebo trenér má v oblibě i právě kolagenovou kávu. Není to jen nový trend, kolagenovou kávu lidé pijí zejména pro její zdravotní výhody, které její konzumace přináší.
Co je kolagen?
Kolagen je jednou z živin v želatině, která pochází z kostí zvířat, především z těch hospodářských, drůbeže a mořských plodů. Kolagen nemá žádnou chuť, díky tomu je možné jej lze snadno konzumovat pravidelně.
Kosti jsou bohaté na kolagen, obsahují vedle glycinu a glutaminu i další aminokyseliny, které přináší mnoho výhod pro celé tělo.
Výhody pravidelného pití kolagenové kávy
S kolagenem můžete svou ranní kávu přeměnit na skutečnou výživovou bombu, přičemž vyrovnáte účinky kofeinu s proteiny, což znamená, že budete mít energii na celý den.
- Zlepšuje trávení - pokud chceme, aby bylo naše stravování co nejúčinnější, tenké střevo musí správně absorbovat živiny z potravin. Jestliže trávení v žaludku a v tenkém střevě z nějakého důvodu nefunguje dostatečně, potřebné látky do těla neproniknou v potřebném množství.
- Kolagen dokáže tyto slizniční výstelky trávicího systému účinně chránit, ty pak mohou bez omezení plnit funkci správného vstřebávání a trávení.
- Vyživuje pokožku, nehty a vlasy - naše vlasy, pokožka a nehty bývají odrazem toho, co se děje uvnitř našeho těla. Aminokyseliny, které se nacházejí v kolagenu, vlasy a pokožku vyživují, protože obnovují buňky a poskytují jim pružnost – pokožka díky tomu není suchá a vlasy a nehty se nelámou. Může také příznivě ovlivnit příznaky stárnutí pokožky, které se projevuje tvorbou vrásek a jemných čárek.
- Posiluje játra - pití samotné kávy může snížit hladinu nefunkčních jaterních enzymů a obecně játrům káva prospívá. Nejdůležitější funkcí jater je čištění organismu, filtrují krev, odstraňují toxiny a chemikálie a připravují je na vyloučení z těla přes střeva a močový měchýř. Kolagen tyto schopnosti jater díky svým účinkům ještě znásobuje a podporuje.
- Poděkují vám také klouby - ať už sportujete, nebo vás prostě jenom bolí klouby, kolagen je základní stavební prvek, který působí jako pojivo buněk v lidském těle. Kolagen zlepšuje kvalitu kloubů, kostí nebo dokonce i zubů.
Příprava kávy:
Za studena: 1 porce (3,3g = 1 lžička) smícháme se studenou vodou (cca 150 ml) a pořádně promícháme. Můžeme přidat kostky ledu na osvěžení.
Za tepla: 1 porce (3,3g = 1 lžička) smícháme s horkou vodou (cca 150 ml) s teplotou cca 80 stupňů a pořádně rozmícháme. Pro ochucení můžete přidat mléko nebo svůj oblíbený sirup.
Dávkování:
Užívejte maximálně 3 porce denně.
Složení 1 porce 3,3 g:
instantní káva 2 g, INULIN rozpustná vláknina z čekanky (Cychorium intibus) 1 g, hydrolizovaný rybí kolagen 0,3 g
Bez přidaných cukrů. Vysoký podíl vlákniny.
Balení:
100 g - 20 porcí
Upozornění:
Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Obsahuje kofein! Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Skladujte v suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.