Amylon Bio kypřící prášek do pečiva 12 g
Popis
Výborný pomocník při pečení, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit skvělé bábovky, muffiny nebo sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda.
- Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
- Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody
- Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:
- běžný kypřicí prášek
– kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů) - kypřicí prášek bez fosfátů
– kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
– zásaditou složkou je jedlá soda
– dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě
Složení:
kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. * produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě:
Na přípravu třeného, křehkého a pšikotového těsta, perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby. Na 0,5 kg mouky: těsta třená - celý sáček, těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku, těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku.
Výživové údaje na 100 g sypké směsi:
energetická hodnota: 705 kJ/166 kcal; tuky: 0 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: 41 g; cukry: 0 g; bílkoviny: 0,1 g; sůl: 15,4 g
Alergeny:
Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Skladování:
Skladujte v suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
SUPER
Od roku 2011 se společnost Amylon rozhodla jít cestou šetrného ekologického zemědělství a začala vyrábět řadu BIO a bezlepkových produktů. Tímto krokem se společnost chtěla přiblížit zákazníkům, kteří mají zájem kupovat kvalitní, chutné, autentické potraviny, a přitom chtějí respektovat přírodní cykly.
BIO produkty značky Amylon:
- obsahují suroviny nejvyšší kvality
- obsahují ovoce, jehož růst není podpořen chemickými ani syntetickými látkami
- mají přidanou hodnotu superpotravin, které obsahují velké množství živin a vitamínů, a tím podporují náš imunitní systém
- obsahují prvotřídní vanilku z prosluněného ostrova Madagaskar