Nepečený YUZU cheesecake
Yuzu Tea je tradiční korejský nápoj, vyrobený z citrusů Yuzu a medu s vysokým obsahem vitaminu C a antioxidantů. Citron Yuzu je malý kulatý citrus se silnou nerovnou kůrou a velkým obsahem pecek. Jeho chuť je pikantní, kyselá a hořkosladká – jako citron, grapefruit a mandarinka v jednom.
Zdravý Yuzu Tea si můžete vychutnat jako horký nápoj, jako osvěžující limonádu, dát si ho s oblíbenými tousty či lívanci, a nebo si z něj připravit skvělou zdravou marinádu na grilování. Stejně tak ho můžete použít při přípravě míchaných alkoholických či nealkoholických nápojů, a nebo z něj upéct moučník.
Nepečený YUZU cheesecake
Budete potřebovat:
Korpus:
- 200 g máslových celozrnných sušenek
- 100 g másla
Krém:
- 2 balení mascarpone (po 250 g)
- 2 balení tvarohu (po 250 g)
- třtinový cukr moučka dle chuti
- 2 lžíce YUZU Tea
- 1 želatinový ztužovač zastudena
Poleva:
- YUZU Tea
- dortové želé (čiré)
Postup:
-
Sušenky rozdrtíme na jemné drobky, zalijeme rozpuštěným máslem a propracujeme. Vzniklou směs nasypeme na dno 20 cm dortové formy a namačkáme ji tam silou, aby držela pohromadě a vytvořila pevný podklad. Dáme do lednice zatuhnout.
-
Mascarpone, tvaroh, cukr a YUZU Tea vyšleháme do nadýchaného krému a podle návodu vmícháme želatinový ztužovač (asi 4-5 lžiček). Hmotu nalijeme na sušenkový podklad, uhladíme a dáme do lednice ztuhnout.
-
Dortové želé připravíme dle návodu, přičemž asi polovinu požadovaného množství tekutiny nahradíme YUZU Tea, zbytek doplníme vodou. Džemu může být i víc, hlavně když výslednou směs bude možné prohlásit ještě za tekutinu. Vmícháme práškové želé a dále postupujeme podle návodu na zadní straně pytlíčku.
-
Želé necháme trochu vychladnout (ale aby nezačalo tuhnout) a nalijeme ho na tvarohovou směs a rozprostřeme po celém povrchu rovnoměrně.
-
A opět vše dáme do lednice.
- Jakmile je dort ztuhlý, vyjmeme jej z formy a sníme ho.
Dobrou chuť!
Více informací o produktu YUZU Tea naleznete zde.