Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

RAW - V přírodě je největší síla

_b_155rawbarRAW strava nepatří k nejnovějším trendům ve výživě, ale pro někoho se může jednat o zajímavý trend, kterým se snadno lze nechat inspirovat. Počátky RAW stravování, alespoň jak je v dnešní době známe, se datují přibližně ke konci 19. století.

Pevně věřím, že se takto běžně stravovaly již dávné civilizace, ale zde se spíš jednalo o přirozenou podobu potravy bez možnosti výběru, než čistý úmysl konzumace tepelně neupravených surovin.

Tímto se nám vlastně odkrývá podstata celého RAW stravování. Frutariáni, jak si vyznavači tohoto životního stylu sami říkají, se ve svém jídelníčku zaměřují na přirozené zdroje potravy, které neprošly tepelnou úpravou. Zaměřují se převážně na zeleninu, ovoce, ořechy, semínka či různé druhy sušených mořských řas a svou stravu přitom hrdě nazývají takzvanou „živou“ stravou. Zpracování RAW potravin musí být přitom velmi šetrné a případná tepelná úprava by neměla překročit 45°C. Sem můžeme zařadit snad jen šetrné sušení rostlinných plodů. Ostatní tepelné úpravy typu vaření, pečení, smažení nebo jiná kouzla moderní kuchyně jsou v tomto směru nepřípustná.

Důvodem uchýlení se k RAW stravování bývá u frutariánů často obava ze ztráty přirozených nutričních hodnot potravin, ke kterým dochází u tepelného zpracování. Poukazují zejména na to, že vlivem vyšších teplot dochází k změně molekulární struktury a částečnému úbytku některých vitamínů a minerálů. Odpůrci frutariánů zase mohou poukazovat na to, že díky dnešnímu velmi rozšířenému průmyslu lze ve stravě složené výhradně z rostlinných zdrojů předpokládat častý výskyt těžkých kovů a plísní.

Část pravdy je nejspíš na obou stranách, ale jisté je, že častější zařazení RAW potravin do našeho jídelníčku je žádoucí a tělu prospěšné. Abychom vám pomohli se správným výběrem RAW potravin a umožnili vám je mít stále po ruce, připravili jsme pro vás zcela nové výrobky splňující podmínky RAW stravy.

Jedná se o tyčinky RAW BAR, které jsou plné sušeného ovoce a tyčinky RAW SEEDS BAR, které obsahují přidaná semínka, plné prospěšných nenasycených lipidů. Tyto nové výrobky od společnosti Nutrend jsou skvělé a mají spoustu benefitů. Neobsahují žádné konzervační látky, aditiva, ani mléčné složky nebo přidaný cukr.

Jako novinku můžeme představit RAW PROTEIN BAR - ty jsou díky unikátním technologiím doslova nabitá přírodními surovinami, splňují kvalitu RAW a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších klientů. Lahodná chuť, bez konzervantů, bez lepku, bez mléčné složky a s 20% mimořádně kvalitní rostlinné bílkoviny. Je vhodná pro vegany, vegetariány a zkrátka pro všechny, kteří vyznávají zdravý životní styl.

Tyčinky RAW BAR naleznete v naší nabídce.