Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

Blog, Strana 8

Nepostradatelné vybavení do školky po prázdninách: vitamin C

Hurá do školky! Po letních prázdninách se děti opět vracejí ve větším počtu mezi své vrstevníky. Vzájemně si předávají nejen letní zážitky a nově nabyté životní zkušenosti, ale blízkým kontaktem při hrách se vzájemně „obohacují“ také o nejrůznější viry. Podzimní období charakterizované kratšími dny a nižšími teplotami virům obecně velmi prospívá. Celé léto se těší na to, až přijde jejich čas a i letos se samozřejmě dočkaly. Proto je potřeba vytáhnout do boje a posílit v tomto náročném období imu...

Kouzlo lipozomálních vitamínů

Dnes už všichni víme, že nejsou vitamíny jako vitamíny. Je třeba vitamíny správně kombinovat, aby se jejich účinky nerušily. Stejně důležité je vybírat si vitamíny kvalitní, které se účinně vstřebávají. Aby naše tělo vitamíny dokázalo správně využít, byla vyvinuta speciální lipozomální technologie.  Lipozomální vitamíny jsou látky, které díky použití jiné technologie zpracování, než je běžná, mají mnohem lepší schopnost vstřebávat se do našeho těla. Zatímco u klasických synteticky vyráběn...

Zdraví z pohledu čínské medicíny - 10. díl: Srpen a termoregulace

Když srpen zaklepe na dveře, oznamuje nám nejen vrchol aktivního léta, ale i přechod k mírnějšímu podzimnímu období. Tyto sezónní změny mají významný dopad nejen na přírodu, ale také na náš organismus. Tradiční čínská medicína nás učí, že tato období jsou spojena s termoregulací a konceptem tří ohřívačů. V srpnu hraje termoregulace v čínské medicíně klíčovou roli. Zahrnuje schopnost těla udržovat konstantní teplotu, což je zásadní pro řádné fungování orgánů a celkové zdraví. V souvislosti s ter...

Vše, co potřebujete vědět o lněném oleji: Zdraví, krása a jeho úžasné benefity

Lněné semínko, z něhož se získává v kuchyních celého světa velmi oblíbený olej, se pěstuje již více než 7000 let. Tato rostlina je už po tisíciletí používána jako vlákno k předení a tkaní lněného plátna, její semena jsou však také bohatým zdrojem spousty látek, které mají na naše zdraví velmi zajímavé účinky – olej ze semen (včetně semen samotných) má léčivé vlastnosti a běžně se používá k léčebným účelům. Len je rostlina velmi bohatá na zdraví prospěšné tuky – tzv. esenciální mastné kyseliny (...

Bezpečnější slazení: Jak nahradit bílý cukr při výrobě zavařenin a marmelád?

Bílý cukr je často používán při výrobě marmelád a zavařenin pro svou schopnost konzervovat a sladit. Je však důležité si uvědomit, že přílišná konzumace bílého cukru může mít negativní dopad na zdraví. Existuje mnoho možností, jak nahradit bílý cukr v procesu zavařování. Některé z alternativ zahrnují použití náhradních sladidel, jako je stevie, erythritol nebo xylitol, které poskytují sladkost bez negativních účinků na hladinu cukru v krvi. Další možnosti zahrnují použití přírodních sladidel, ja...

Marmeláda zdravěji s agarem a pektinem

Nejlepší marmeláda je marmeláda z domácího ovoce za použití zahušťovadel, o kterých víme, že našemu zdraví nijak neškodí nebo naopak mohou být dokonce zdraví prospěšné. Bonusem je i to, že v porovnání s běžnými želírovacími cukry (poměr – cena/použité množství) i ušetříme. Díky vysoké želírovací schopnosti pektinu a obzvláště agaru je nespotřebujeme tolik. Také nemusíme přidávat příliš cukru navíc, protože samo ovoce již cukr obsahuje, tzv. fruktózu. Doporučuje se přidat 200g cukru na 1 kg ovoc...

Zjistěte, jak se postavit tváří v tvář jarní únavě a užijte si jaro naplno - neztrácejte naději, získejte energii!

Vítání jara může mít své stinné stránky: co je to jarní únava a proč se objevuje? Se slunečními paprsky na tváři a vyššími teplotami se mnoho z nás těší na to, co nám jaro přinese. Ale pro některé z nás může tento přechod do jara také znamenat něco nepříjemného: jarní únavu. Co je to vlastně jarní únava a proč se objevuje? I když jarní únava není oficiálně uznávaným onemocněním, může být velký problém pro mnoho lidí. Ale nezoufejte, je tu spousta způsobů, jak ji překonat a vychutnat si jaro nap...

Velikonoční dobroty tradičně i netradičně: Nechte se inspirovat!

Velikonoční beránek Velikonoční beránek je klasickou velikonoční specialitou, která se peče po celé naší zemi. Tento recept na beránka ze špaldové mouky a ghí vám ukáže, jak snadné je připravit si tento tradiční dezert s moderním twistem. Ghí, neboli indické máslo, dodá beránkovi jemnou vůni a chuť, zatímco použití špaldové mouky dodá dezertu příjemnou a zdravou náhradu za běžnou pšeničnou mouku. Ingredience, které budeme potřebovat: 250g bio špaldová mouka 200g GHÍ 250g měkký tvaroh nízk...

Jak ovlivňuje právní rámec užívání melatoninu

Melatonin má různé statusy v celém světě, od potravního doplňku, přes volně prodejná léčiva (ve většině států) až po lék na předpis (Velká Británie). V našem sortimentu nabízíme doplňky stravy s melatoninem. Nicméně, od března 2023 bylo množství potravních doplňků s melatoninem značně omezeno. V České republice je melatonin na seznamu látek zakázaných v potravinách (dle vyhlášky č. 58/2018 Sb.), nicméně není zakázán v EU (nařízením EU 1925/2006 o přidávání vitaminů a minerálních látek a některýc...

Vajíčka krásnější než kdy předtím: Jak přírodně obarvit velikonoční vajíčka

Přichází nezaměnitelná atmosféra jara a s ní i největší svátek tohoto období – Velikonoce. A co k nim neodmyslitelně patří? Samozřejmě, vejce! Jak letos ozdobíte svá vajíčka? Pokud se chcete držet tradičních metod, které užívaly naše babičky a prababičky, měli byste věnovat pozornost přírodním barvám, které se stanou kouzelným prvkem pro vaše úžasné velikonoční dekorace. Pokud jste zvyklí barvit vejce syntetickými barvami, dejte si pozor, že přírodní barvení trvá trochu déle. Má však své kouzlo...

Stránka 8 z 29 - 289 položek celkem