Vyzkoušejte zapečenou pohanku.
Recept na chutnou zapečenou pohanku !
Ingredience, které budeme potřebovat:
- 2 hrnky (400g) bio pohanka loupaná
- 4 lžíce (lahůdkové droždí) TEBI neaktivní kvasnice
- 2 lžíce bio lněné semínko hnědé
- 170g uzené maso
- pepř
- majoránka
- 7 stroužků česneku
- sůl himalájská růžová
- bio panenský olivový olej
- 6-8 plátků tvrdý sýr
- 1 cibule
- kmín mletý
- 1 hrnek kukuřice
- 1 hrnek hrášek
- 1 hrnek mrkev
- 3/4 hrnku vody
Jak postupovat?
Uvaříme pohanku. Nejdříve ji propláchneme vodou, vložíme do hrnce s osolenou vodou tak, aby hladina vody sahala 2cm nad pohanku. Vaříme 10-15 minut do měkka a vstřebání vody.
Na pánvi na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Po chvíli přidáme uzené maso, hrášek, kukuřici a mrkev nakrájené na drobné kostečky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, přidáme trochu mletého kmínu a majoránku. Promícháme, přidáme TEBI neaktivní kvasnice a přilejeme asi 3/4 hrnku vody. Po chvíli přidáme také lněné semínko hnědé, promícháme a necháme už jen chvíli podusit.
Uvařenou pohanku přesypeme do pekáčku, přidáme k ní uzenou zeleninovou směs z pánve a pořádně promícháme. Podle chuti osolíme a okořeníme. Je možné přidat i TEBI neaktivní kvasnice. Opět promícháme a vzniklou směs uhladíme do roviny, poklademe plátky tvrdého sýra a dáme zapéct na 200°C asi na 20-25 minut. Z uvedeného množství vznikne 6-8 porcí.
Dobrou chuť!
Pozn.: Můžete použít jakoukoliv zeleninu kterou máte rádi, např. brokolici, pórek, cuketu, papriku nebo i žampiony.