4Slim Čekankový sirup Originál
Zvolte variantu
Popis
Čekankový sirup Originál je novinkou na trhu sladidel. Jedná se o sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Vyniká mimořádně vysokým obsahem prospěšné vlákniny a glykemickým indexem menším než 5.
Neobsahuje lepek, laktózu, konzervanty, aromata ani přidané cukry. Vhodné pro studenou i teplou kuchyni.
Obsahuje až o 95% méně cukru a 45% méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup, agávový sirup,…), proto je velmi vhodný pro použití při redukční dietě. Pokrmy připravené s použitím čekankového sirupu originál vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu a při pravidelném užívání takto připravených pokrmů dochází k přirozenému úbytku tukových zásob, což může vést ke snížení tělesné hmotnosti až o 10% za 9 týdnů.
Sirup může být použit i do teplé kuchyně pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek. A je tady ještě jedna zcela unikátní vlastnost – sirup je schopen částečně nahradit i pokrmový tuk! Takže sirup nepřináší jen snížení kalorické hodnoty pečiva dané nahrazením cukru, ale navíc přináší i snížení energetické hodnoty potravin nahrazením pokrmového tuku, a to až ze sta procent!
Prospěšnost:
- Podílí se na posílení imunitního systému
- Po požití nedochází k nárůstu hladiny glukózy v krvi a koncentraci inzulínu ani u lidí s glykemickými poruchami
- Začleněním do stravy a v kombinaci s nízkoglykémickou dietou je dokázáno snížení hladiny glukózy v krvi u pacientů s diagnózou diabetes 1. a 2. typu a je také sníženo riziko vzniku diabetu 2. typu
- Výrazně snižuje riziko vzniku zubního kazu
- Podporuje růst prospěšných střevních bakterií a tím brání nežádoucímu množení ostatních patogenních bakterií
- Napomáhá ke zlepšení činnosti střev a vyprazdňování
Zdravotní a výživová tvrzení:
- Konzumace potravin obsahujících extrakt z čekanky místo cukru vede k omezení nárůstu hladiny glukózy v krvi po jejich konzumaci v porovnání s potravinami obsahujícími cukr
- Konzumace potravin obsahujících extrakt z čekanky místo cukru přispívá k zachování mineralizace zubů
- Se sníženou energetickou hodnotou
- Se sníženým obsahem cukrů
- Bez přidaného cukru
- S vysokým obsahem vlákniny
- Bez soli
Výhody:
- Vysoký obsah prospěšné vlákniny 71 %
- Glykemický index menší než 5
- Obsah cukru méně než 5 %
- Bez lepku, laktózy a konzervantů
- Jen 161 kcal na 100 g
- Energetický dlouhodobý zdroj při déle trvajících sportovních výkonech
- Úplná náhrada vysocenenergetických cukrů
- Částečná náhrada tuku, např. při pečení, kdy může nahradit až 100% tukových produktů
Složení:
Extrakt z kořene čekanky (min. 98%), zvlhčující látka glycerol, karamel, sladidlo sukralóza (0,01%).
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 650 kJ/161 kcal. Tuky: 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g). Sacharidy: 4,7 g (z toho cukry 4,7 g). Bílkoviny: 0 g. Vláknina: 71,3 g. Sůl 0 g.
Dávkování:
Dávkování je při slazení stejné jako u medu, při náhradě tuku v potravinách nahrazuje 1g sirupu zhruba 4 g tuku. Doporučené dávkování 10-20g denně. Při nadměrném užití se mohou vyskytnout mírně nadýmavé účinky. Jedna porce = 5 g
Balení:
480 g - 96 porcí
700 g - 140 porcí
1200 g - 240 porcí
Upozornění:
Vhodné pro děti od 3 let. Při nadměrném užití se mohou vyskytnout mírně nadýmavé účinky. Bez lepku, bez laktózy, bez konzervačních látek, bez soli, bez alergenů, s vysokým obsahem vlákniny, se sníženou energetickou hodnotou, pro vegetariány i vegany. Uchovávejte v temnu a chladu. Vyrobeno v České republice.
Čekankový sirup v pořadu Vychytávky Extra
Přednáška o Čekankovém sirupu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.