CERIA Hraška Vanilková 1000 g
Popis
Hraška je unikátní česká výživná, a hlavně chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin, která neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Je zdrojem železa, hořčíku a zinku. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité. Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíček v pokrmech.
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008).
Hrašku Vanilka použijeme do koláčů a moučníků z kynutého těsta, těsta kypřeného práškem do pečiva. Vynikající jsou palačinky, kde vajíčka nahradíme Hraškou Vanilka. Při zapékání sladkých nákypů a žemlovky si z Hrašky Vanilka uvaříme bešamelovou omáčku, která nákyp spojí, aniž bychom použili vajíčka. Určitě vyzkoušejte ananas, banán, jablko či jiné ovoce namočené v těstíčku z Hrašky Vanilka osmažené.
Dávkování:
1 vejce = cca 20 g Hrašky Vanilka (1 polévková lžíce) + 40 ml vody.
Použití:
Ovoce v těstíčku – plátky jablek, banánů, ananasu apod. obalíme v suché směsi z Hrašky Vanilky a pak namočíme v těstíčku (100 g Hrašky smícháme s 200 ml vody či mléka). Smažíme v horkém tuku. Hraška zlepšuje soudržnost těst.
Složení:
Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), vanilka, směs koření.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
energie 350 kcal / 1480, bílkoviny 17 g, sacharidy 58 g (z toho cukry 4,3 g), tuky 3,7 g (z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g), vláknina 8,4 g , sodík 0,11 g.
Balení:
1000 g
Upozornění:
Neobsahuje lepek, laktózu, glutaman sodný, konzervanty ani barviva!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.