České Ghíčko Ghítela lískooříšková
Zvolte variantu
Popis
Ghítela® tentokrát ve zlaté edici - lískooříšková. Čerstvě pražené a jemně mleté lískáče, trochu medu, ghíčka, kakaa a pravé madagaskarské vanilky. Zde se podoba s nejmenovanou pomazánkou nabízí, ovšem posuďte sami.
I tato Ghítela® bude nejlepší jen tak na přiloženou lžičku. Ovšem zkuste do ní namočit ovoce! Nebo namazat na palačinky, vafle, sušenky, toust! A nebo rozpustit na kaši, do smoothies...fantazii se meze nekladou!
Neobsahuje žádné vycpávky - jen oříšky, ghíčko, kakao, med a trochu vanilky.
Z vydatných ingrediencí nejvyšší kvality jsme namíchali zdravou alternativu vaší oblíbené pomazánky. Ghítelu lze konzumovat přímo, do smoothies, na palačinky, k přípravě cukroví a dortů.
Ghítela® je balená do skla o obsahu 230 ml nebo maxi balení (1 kg kyblík) pro nenasyty. Obal ze skla lze lehce sejmout a skleničku tak dále použít.
Složení:
lískové ořechy, med, ghí - máslený tuk, 7% kakao, vanilka
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 2044,3 kJ / 488,7 kcal
Tuky: 49,39 g
- z toho nasycené: 20,73 g
Sacharidy: 30,21 g
Vláknina: 4,3 g
Bílkoviny: 14 g
Voda: 4,5 g
Sůl: 0,01 g
Upozornění:
Skladujte při teplotě do 20C. Trvanlivost je 6 měsíců od data výroby.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Kvalitní pokrm vyžaduje kvalitní suroviny. Nezpracované máslo odebíráme z Polabských mlékáren a pochází od travou živených krav (tzv. grass fed). Máslo přepouštíme ručně ale ve velkých objemech, proto dokážeme zachovat originální kvalitu a konkurenceschopnou cenu.
Celý proces výroby probíhá pod dohledem veterinární správy a hygieny. Podle Áyurvédy je ghí elixír života. Díky svým vlastnostem a složení je velmi dobře stravitelné, podporuje vstřebávání veškerých živin, má omlazující a regenerační účinky, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost. Pro své mnohostranné využití a především pro své účinky na zdraví je řazeno mezi SUPERPOTRAVINY. Naše ghíčko má díky unikátní receptuře vynikající chuť a vůni.
Jak používat Ghí:
Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.
- Ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle.
- Dá šmrnc vaší polévce i omáčce.
- Dušená zelenina na Ghí je bezkonkurenční.
- Při pečení lze Ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo.
- Lze i namazat na chléb a jíst za studena.
Ghí lze využít i k zevnímu použití na hojení ran.