Coffeespot Brazílie Pink Star Scr.19
Zvolte variantu
Popis
Brazílie Pink Star scr.19 získala potravinářského Oscara! Great Taste je největší a nejdůvěryhodnější ocenění kvality ve světě jídla a pití. Koná se každý rok v Londýně. Přes pět set porotců během dvou měsíců hodnotí všechny přihlášené produkty výhradně na základě jejich chuti. Káva Brazílie Pink Star scr.19 dostala 2 hvězdy.
Jedna z neoblíbenějších káv je zpět - Pink Star pochází z oblasti Cerrado, která se nachází na nejúrodnějším jihu Brazílie. Od roku 1932 zde pečuje o kávovníky družstvo Cooxupé. To tvoří z 97 % příslušníci malých rodinných farem a drobní vlastníci půdy.
Družstvo Cooxupé figuruje v historii brazilské kávy již po mnoho desítek let. Bylo založeno v roce 1932, a v roce 1957 z něho vzešlo Družstvo regionálních pěstitelů kávy z Guaxupé. Stalo se tak v době, kdy začalo obchodovat s kávou na mezinárodním trhu. Se svou mnohaletou zkušeností v oblasti trhu s kávou se Cooxupé stalo v národním i mezinárodním měřítku pojmem.
V současné době nakupují brazilskou kávu od Cooxupé firmy z více než čtyřiceti zemí. Družstvo má přibližně dvanáct tisíc členů, z nichž 97 % jsou příslušníci malých rodinných farem a drobní vlastníci půdy.
Produkce kávy je jejich hlavním zdrojem příjmů. Družstvo nakupuje kávu od pěstitelů v Sul de Minas a Cerrado v regionu Minas Gerais a z Rio Pardo Valley v São Paulu. Cooxupé má výkupní místa přibližně ve 250 brazilských městech v této oblasti.
Jako jeden z kávových velikánů v Brazílii, Cooxupé také chápe, že má společenskou odpovědnost vůči svým členům, a to zejména ve venkovských oblastech, kde družstvo působí. Proto vyvinulo různé zdravotní a stipendijní programy, stejně jako vzdělávání v zemědělství. V těchto projektech je velký důraz kladen na budoucí generace pěstitelů kávy a na udržitelné zemědělství. Jeden ze sociálních projektů, které družstvo vytvořilo, se nazývá Escola Consciente, který v roce 2014 získal cenu Andef, jedno z nejvýznamnějších ocenění v brazilském zemědělství.
Cooxupé provádí významné kroky pro snížení negativního vlivu pěstování kávy na životní prostředí. V roce 2013 založilo Vzdělávací centrum životního prostředí, aby si budoucí generace více uvědomovaly důležitost ekologického přístupu při produkci kávy. Odpadní vody ze zpracovatelských mlýnů jsou shromažďovány externí specializovanou firmou. Tato voda se dále upravuje v jejich stanici pro čištění odpadních vod.
Země: Brazislká káva
Oblast: Sul de Minas ; Minas Gerais
Farma / Zpracovatelská stanice: Cooxupé
Odrůda: směs klasických odrůd
Nadmořská výška: 750 - 1100m
Sklizeň: 2018/19
Chuť: Intenzivní čokoláda, karamel, sušené svěstky, sladká, bohaté tělo
Příprava: Kávu lze použít na všechny druhy příprav. Od klasického espressa po alternativní přípravu jako french press, aeropress nebo V60.
NÁŠ TIP:
Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.
Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy:
Hrubost mletí kávy | Vhodné pro přípravu kávy: |
1. Velmi jemné mletí | Příprava kávy pomocí Džezvy |
2. Jemné mletí | Espressa |
3. Středně hrubé mletí | Příprava kávy pomocí Moka konvičky |
4. Hrubé mletí (cukr krupice) | Příprava kávy pomocí dripu, chemexu |
5. Velmi hrubé mletí | Příprava kávy pomocí French pressu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.
Díky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika. Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.
Balení a uchování kávy značky Coffeespot
Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.
K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.
V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.