Coffeespot Indie Plantation A
Zvolte variantu
Popis
Zrna kávy Plantation A Mysore byla vybrána z různých plantáží podle velikosti a kvality zrna. Káva má střední tělo, v chuti převládá sladká mléčná čokoláda bez ovocných tónů s nízkou kyselostí. Pěstována je ve polostínu a sbírána ručně, poté zpracována mokrým procesem.
- Země: Indická káva
- Oblast: Karnataka - Malenadu, pohoří Western Gats
- Farma: Mysore
- Zpracování: Plně promyté / washed, ruční sběr
- Nadm. výška: 1000 - 1500 m
- Odrůda: Kent, Katimor, S.795
- Chuť: sladká mléčná čokoláda, nízká acidita
Mysore, také známá jako Karnataka, je jednou z hlavních indických oblastí pěstování kávy. Zde se produkuje více než polovina objemu národní kávy. Většinu z toho vypěstují drobní zemědělci. Menší část je vypěstována velkými výrobci.
Karnataka má tři geograficky odlišné zóny:
- oblasti Malenadu s pohořím Western Ghats - zde se nachází většina velkých kávových plantáží
- oblast Bayaluseeme s deskou Deccan
- pobřežní oblasti Karavali
Země původu:
Indie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.
Díky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika. Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.
Balení a uchování kávy značky Coffeespot
Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.
K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.
V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.