Coffeespot Kuba Serrano Lavado
Zvolte variantu
Popis
Kuba Serrano Lavado
Pro kávu z Kuby je typická čistá chuť se středním až plným tělem a výraznou kouřovou vůní. Serrano je vynikající tradiční káva s plným tělem, s nádechem santalového dřeva a tabáku. S touto prvotřídní kávou s malou nebo žádnou ovocnou kyselostí si dopřejete výstřední požitek.
O FARMĚ
Již více než 200 let se na Kubě pěstují nejlepší odrůdy kávových zrn. Technika pěstování a zpracování byla dovedena k dokonalosti, a výsledná káva je nyní známá jako „Kubánská káva“. Všechny šarže směřují svým původem k jedinému podniku, který založil Jose Antonio Gelabert v roce 1748, a od té doby se metody pěstování změnily jen málo.
První kávová plantáž se na Kubě objevila v roce 1748. Větší rozmach v pěstování kávy nastal až v roce 1789, kdy sem po ozbrojené vzpouře otroků na Haiti utekly tisíce francouzských farmářů z kávových farem. Tito farmáři rozšířili obecnou znalost pěstování a zpracování kávy. Francouzští farmáři pěstovali kávu v oblasti Sierra Maestra.
Země: kubánská káva
Oblast: Sierra Maestra
Farma / Zpracovatelská stanice: Sierra Maestra
Odrůda: Směs původních odrůd Ethiopian Heirloom
Nadmořská výška: 1950 m
Sklizeň: 2019/2020
Chuť: Malá / žádná ovocná kyselost, plné tělo
Příprava: Kávu lze použít na všechny druhy příprav. Od klasického espressa po alternativní přípravu jako french press, aeropress nebo V60.
NÁŠ TIP:
Na přání (uveďte do poznámky k objednávce) vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku. Kávu pro Vás nameleme až po obdržení objednávky a ihned zabalíme do neprodyšného balení. Tak se k Vám káva dostane jen krátce po namletí a zachová si své aroma i chuť.
Přehled hrubosti mletí kávy pro jednotlivé druhy příprav kávy:
Hrubost mletí kávy | Vhodné pro přípravu kávy: |
1. Velmi jemné mletí | Příprava kávy pomocí Džezvy |
2. Jemné mletí | Espressa |
3. Středně hrubé mletí | Příprava kávy pomocí Moka konvičky |
4. Hrubé mletí (cukr krupice) | Příprava kávy pomocí dripu, chemexu |
5. Velmi hrubé mletí | Příprava kávy pomocí French pressu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pražírna kávy Coffeespot je ryze česká rodinná pražírna výběrových arabic. Pražírnu kávy Coffeespot s útulnou prodejnou a espressso barem najdete v malebném kraji Moravského Slovácka v obci Huštěnovice nedaleko Uherského Hradiště a Zlína. Od jejího založení v roce 2011 prošli majitelé Radka Sopůšková a Jiří Plšek dlouhou cestu a nasbírali obrovské množství zkušeností. Díky nadstandartním vztahům s dovozci využívají všechny dostupné metody nákupu zelených zrn z čerstvých sklizní. Takže není problém nakoupit přímo od pěstitelů, vybrat konkrétní kávu z dané oblasti s požadovaným chuťovým profilem. Díky tomu mají plně pod vlastní kontrolou celý proces od hledání dodavatelů, uchování zelených zrn, pražení a balení, až po logistiku a servis strojního zařízení. Kávu praží denně po malých dávkách. Jen tak mají nad výslednou kvalitou plnou kontrolou a mohou do Vaší kávy vložit veškeré úsilí.
Díky oblasti pěstování, klimatu, půdě, způsobu zpracování a dalším důležitým faktorům má každá káva svá chuťová specifika. Dovolte nám být Vašimi průvodci v tomto dobrodružném světě chutí a vůní, které byly dávno zapomenuty. Snažíme se doslova ke každému zrnku pohlížet s respektem, který si plně zaslouží. Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve Vašem šálku.
Balení a uchování kávy značky Coffeespot
Káva je pražena denně po malých dávkách. Hned, jak je to možné je balena. Díky tomu se čerstvá dostane až na váš stůl.
K balení používáme speciální třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.
V domácích podmínkách doporučujeme uložit na místo se stálou teplotou a ponechat v původním obalu, který je na uchování přímo určený. Kávová zrnka budou jako v bavlnce.