Čokoládovna Troubelice Kakaové máslo Natural

Kakaové máslo má využití nejen v kuchyni jako perfektní přísada do všelijakých čokoládových dobrot, ale je skvělé i v péči o pleť. Lisováním rozdrcených nepražených kakaových bobů, resp. kakaové hmoty, vzniká kakaové máslo.


od 150 Kč
Kategorie: Čokoláda a kakao
Bez lepku: Ano
Vegan: Ano

Zvolte variantu

  • Balení: 100 g
    • Kód: 87103/100 |
    • Dostupné do 3 dnů | Můžeme doručit do: 5.2.2025
    150 Kč
       
  • Balení: 200 g
    • Kód: 87103/200 |
    • Skladem (2 ks) | Můžeme doručit do: 31.1.2025
    299 Kč
       
  • Balení: 500 g
    • Kód: 87103/500 |
    • Dostupné do 3 dnů | Můžeme doručit do: 5.2.2025
    714 Kč
       
  • Balení: 1000 g
    • Kód: 87103/501 |
    • Skladem (1 ks) | Můžeme doručit do: 31.1.2025
    1 359 Kč
       
 

Vynikající základ pro přípravu čokoládových pochutin všeho druhu! Kakaové máslo má využití nejen v kuchyni jako perfektní přísada do všelijakých čokoládových dobrot, ale je skvělé i v péči o pleť. 

Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42 °C.

Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C).  Má výraznou čokoládovou vůni. 

Kakaové máslo je tuhý, nažloutlý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených nepražených kakaových bobů. Liší se maličko vůní a bodem tání podle druhu kakaového bobu. Procentuální zastoupení kakaového másla v kvalitních kakaových bobech je asi 55%. Kakaové máslo je snadno rozpustné, zpracovatelné a dobře stravitelné. Při nižší teplotě se objem másla zmenší a tak se při výrobě čokolády hmota lépe vyklopí z formy.

Kakaové máslo je jedním z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva až pět let bez výrazné změny struktury. Navíc je vhodnou ingrediencí k výrobě kosmetiky. To zejména díky své jemné struktuře, příjemné vůni a změkčující povaze, ale hlavně proto, že je obvykle dobře snášeno a nedráždí pokožku.

Získává se lisováním v hydraulických lisech, kdy vytéká z drceniny a je uchováváno v tuhé podobě. Zbylé výlisky se melou na kakaový prášek. Z kakaového másla se vyrábí čokoládové cukrovinky, používá se v kosmetice a farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.

Čím vyšší je obsah kakaového másla, tím je čokoláda kvalitnější a jemnější. Každá čokoláda má trošičku jinou chuť a jinak se rozpouští v ústech. Méně kvalitní čokoláda se rozpouští v ústech hůře právě díky tukům nižší kvality.

Složení:

Kakaové máslo natural ve zlomcích

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota  3700 kJ (899 kcal)
tuky   99,81 g
     z toho: nasycené mastné kyseliny   59,48 g
sacharidy    0,2 g
     z toho: cukry    <0,40 g
bílkoviny   <0,20 g
sůl   <0,005 g
 

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

Jak používat:

Kakaové máslo lze použít jak při pečení, tak do různých dezertů, čokolád, koktejlů, zmrzlin. Kakaové máslo je tou nejlepší výživou a ochranou kůže proti UV záření. Poskytuje okamžitou euforii smyslům díky kakaově sladkému aroma. Doporučujeme jej používat na pokožku po každém osprchování. Kakaové máslo lze použít i jako masážní olej.

Rozpouští se až při vyšší teplotě, proto je při běžných teplotách tuhé. Na rozpuštění doporučujeme máslo nakrájet na malé kousky, dát je do skleněné misky a tu vložit do mísy s horkou vodou.

Balení:

100 g

200 g

500 g

1000 g

Upozornění:

Skladujte na suchém místě. Syrové kakao máslo má vysokou stabilitu a dlouhou trvanlivost.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

cokoladovna-troubeliceČokoládovna z Troubelic je známá tím, že si výrobu čokolády vyrábí od A-Z. Dováží kakaové boby přímo z Ekvádoru, nepoužívají žádné dochucovadla, neobsahují lecitin ani konzervanty! Neobsahují LEPEK a sladí jen panelou, ztuhlou šťávou z cukrové třtiny, která je zdravou variantou slazení. Troufáme si říct, že vyrábí bezkonkurenčně tu nejkvalitnější a nejchutnější čokoládu u nás. V roce 2014 vyhráli v Brně ocenění ZLATÁ SALIMA.