Čokoládovna Troubelice Kakaové máslo Natural
Zvolte variantu
Popis
Vynikající základ pro přípravu čokoládových pochutin všeho druhu! Kakaové máslo má využití nejen v kuchyni jako perfektní přísada do všelijakých čokoládových dobrot, ale je skvělé i v péči o pleť.
Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42 °C.
Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C). Má výraznou čokoládovou vůni.
Kakaové máslo je tuhý, nažloutlý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených nepražených kakaových bobů. Liší se maličko vůní a bodem tání podle druhu kakaového bobu. Procentuální zastoupení kakaového másla v kvalitních kakaových bobech je asi 55%. Kakaové máslo je snadno rozpustné, zpracovatelné a dobře stravitelné. Při nižší teplotě se objem másla zmenší a tak se při výrobě čokolády hmota lépe vyklopí z formy.
Kakaové máslo je jedním z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva až pět let bez výrazné změny struktury. Navíc je vhodnou ingrediencí k výrobě kosmetiky. To zejména díky své jemné struktuře, příjemné vůni a změkčující povaze, ale hlavně proto, že je obvykle dobře snášeno a nedráždí pokožku.
Získává se lisováním v hydraulických lisech, kdy vytéká z drceniny a je uchováváno v tuhé podobě. Zbylé výlisky se melou na kakaový prášek. Z kakaového másla se vyrábí čokoládové cukrovinky, používá se v kosmetice a farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.
Čím vyšší je obsah kakaového másla, tím je čokoláda kvalitnější a jemnější. Každá čokoláda má trošičku jinou chuť a jinak se rozpouští v ústech. Méně kvalitní čokoláda se rozpouští v ústech hůře právě díky tukům nižší kvality.
Složení:
Kakaové máslo natural ve zlomcích
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 3700 kJ (899 kcal) |
tuky | 99,81 g |
z toho: nasycené mastné kyseliny | 59,48 g |
sacharidy | 0,2 g |
z toho: cukry | <0,40 g |
bílkoviny | <0,20 g |
sůl | <0,005 g |
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Jak používat:
Kakaové máslo lze použít jak při pečení, tak do různých dezertů, čokolád, koktejlů, zmrzlin. Kakaové máslo je tou nejlepší výživou a ochranou kůže proti UV záření. Poskytuje okamžitou euforii smyslům díky kakaově sladkému aroma. Doporučujeme jej používat na pokožku po každém osprchování. Kakaové máslo lze použít i jako masážní olej.
Rozpouští se až při vyšší teplotě, proto je při běžných teplotách tuhé. Na rozpuštění doporučujeme máslo nakrájet na malé kousky, dát je do skleněné misky a tu vložit do mísy s horkou vodou.
Balení:
100 g
200 g
500 g
1000 g
Upozornění:
Skladujte na suchém místě. Syrové kakao máslo má vysokou stabilitu a dlouhou trvanlivost.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoládovna z Troubelic je známá tím, že si výrobu čokolády vyrábí od A-Z. Dováží kakaové boby přímo z Ekvádoru, nepoužívají žádné dochucovadla, neobsahují lecitin ani konzervanty! Neobsahují LEPEK a sladí jen panelou, ztuhlou šťávou z cukrové třtiny, která je zdravou variantou slazení. Troufáme si říct, že vyrábí bezkonkurenčně tu nejkvalitnější a nejchutnější čokoládu u nás. V roce 2014 vyhráli v Brně ocenění ZLATÁ SALIMA.