Condurango - medicinální víno na žaludek
Zvolte variantu
Popis
Žaludeční sladové víno – Vinum malteum s výtažkem condurangové kůry
Vyvážené složení CONDURANGA působí příznivě na tvorbu žaludečních šťáv, na stavy nechutenství a je vhodné jej používat i v období rekonvalescence. Pozitivní účinky CONDURANGA, s ohledem na množství odborných publikací na toto téma, lze jednoznačně přisoudit přítomnosti účinné složky – conduranginu.
- sladové víno s extraktem z kůry Marsdenia Condurango
- medicinální doplněk stravy pomáhající při žaludečních a zažívacích potížích
- snižuje nadýmání, zvyšuje chuť k jídlu
- obsah alkoholu minimálně 12 %
Originální recepturu Conduranga vyvinuli zakladatelé firmy, bratři Svatkové, již v roce 1897. Tehdy se jejich pražská továrna nazývala První kvasírny a sklepy maltonových vín Praha Smíchov. V jejich původních prostorách i sklepích se tradiční sladová vína vyrábí dodnes.
Výroba vína CONDURANGO:
CONDURANGO je vyrobeno na bázi sladového vína, ke kterému je přidán vodně-lihový extrakt popínavé rostliny Marsdenia Condurango. CONDURANGO se stabilizuje zráním v klasických dubových sudech po dobu několika měsíců. Při výrobě nejsou používána žádná další aditiva či konzervanty.
Složení:
Sladové víno, cukr, condurangový extrakt (8%), barvivo: karamel, konzervant: oxid siřičitý. Obsahuje min. 12% obj. alkoholu
Dávkování:
Užívejte 1-4× denně 50 ml. Max. denní dávka je 200 ml. Doporučeno pít jako aperitiv (před jídlem) nebo jako chutný digestiv (po jídle).
Energetická hodnota 100 ml (104,5g) nápoje: 254 kJ (61 kcal)
Obsah živin ve 100 ml: bílkoviny <0.3 g, sacharidy 10,5 g, tuky <0,10 g
Balení:
500 ml
1000 ml
Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Výrobek není určen pro děti a těhotné ženy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Případný sediment není na závadu. Skladujte při teplotě 10-20 C. Nepokládejte!
Herbavinum - výroba medicinálních vín
V roce 1897 se začíná psát naše historie. Vladimír Svatek s Dr. Javůrkem začnou v Praze na Smíchově s výrobou medicinálních vín. Bratr zakladatele, Dr. PhMr. Vavřinec Svatek rozšiřuje začátkem 20. století účinky a indikace vín díky využití exotických léčivých bylin a o pět let později se výroba stěhuje do nových prostor, které firma, dnes pod názvem HERBADENT využívá dodnes.
V šedesátých letech zde vyvinul Dr. Karmazín extrakt ze 7 léčivých bylin a tento Masážní roztok na dásně HERBADENT se začal prodávat v lékárnách jako léčivý přípravek na zánět dásní a na afty a dal následně firmě i nové jméno.
Osvědčená tradiční receptura a pečlivý výrobní postup s důrazem na péči a trpělivost se úspěšně využívá dodnes jak pro medicinální sladová vína, zrající ve sklepích smíchovského domu, tak pro patentovaný přírodní extrakt ze 7 bylin, zrající ve skleněných baňkách ve staré varně a zcela naplňují základní slogan: VYROBENO Z BYLIN.
MALTOFERROCHIN - MEDICINÁLNÍ VÍNO NA ŽELEZO S VÝTAŽKEM Z TROPICKÉ ROSTLINY CHINOVNÍKU LÉKAŘSKÉHO
Medicinální sladové víno Maltoferrochin obsahuje extrakt z kůry tropického stromu Chinovníku lékařského a jeho obsah je obohacený o ionty železa. Železo přispívá k tvorbě červených krvinek, k lepší funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání.
CONDURANGO - MEDICINÁLNÍ VÍNO NA ŽALUDEK S VÝTAŽKEM Z JIHOAMERICKÉ LIÁNY MARSDENIA CONDURANGA
Tradiční sladové víno Condurango podporuje správné trávení, pomáhá proti žaludečním bolestem a nadýmání a zvyšuje chuť k jídlu. Jeho tajemství tkví v extraktu z kůry popínavé tropické liány Marsdenia Condurango. Ta roste v horských džunglích a mlžných pralesích v nadmořské výšce kolem 3000 metrů na svazích And v Peru, Ekvádoru a Kolumbii. Už od pradávných dob se používá na žaludeční a zažívací obtíže, snižuje nevolnost, zvyšuje chuť k jídlu, zvyšuje vylučování žluči a snižuje nadýmání.
VILCACORA - MEDICINÁLNÍ VÍNO NA IMUNITU S VÝTAŽKEM Z AMAZONSKÉ LIÁNY UNCARIA TOMENTOSA
Vilcacora je medicinální maltonové víno vyvážené chuti s obsahem extraktu z kůry amazonské liány Uncaria tomentosa. Vilcacora má velmi silné imunostimulační účinky a je vhodná pro posílení organismu. Doporučujeme užívat jako prevenci k posílení imunity a při únavovém syndromu. Vilcacora se vyrábí podle původní receptury a zraje několik měsíců v dubových sudech. Doporučujeme ho pít při teplotě 16-20°C.