DNM Garam masala 50 g

Směs koření Garam Masala je určena především pro přípravu zeleninových a luštěninových pokrmů. Tato velmi aromatická směs koření a černého pepře se do pokrmů přidává až na konci, aby se co nejvíce zachovala její jedinečná chuť.

  • 60 Kč 5 Kč –8 %
  • (4 ks) Skladem
55 Kč
Kategorie: Koření
Obsah: 50 g
 

Směs koření Garam Masala je určena především pro přípravu zeleninových a luštěninových pokrmů. Tato velmi aromatická směs koření a černého pepře se do pokrmů přidává až na konci, aby se co nejvíce zachovala její jedinečná chuť.

Chuť a použití:

Garam znamená "horká" masala znamená "směs koření". Přičemž "horká" zde nemusí nutně odkazovat na ten druh horka, který si spojujeme s chilli papričkami, ale na to, že koření se nejprve opeče a pak teprve dál zpracuje. Je typická pro svou pikantní až ostrou chuť a tvoří základ mnoha indických jídel a indických kari. Je též známé  pod názvem "koření pěti vůní“. Liší se  podle regionu. Celé koření Garam Masala se nejdříve opeče na tuku a pak se teprve přidávají ostatní ingredience (cibulka, maso, rajčata...) Mleté koření garam masala nelze takto použít, protože by se na rozpáleném tuku rychle spálilo.

Tuto směs lze  použít v masitých i vegetariánských pokrmech, protože je výborná do mletého masa, na grilovaná a rožněná masa, na minutky, kuřata i na ryby. Použít ji můžeme také k dochucení rýže, luštěnin a omáček. Výborná je na mleté maso, musaku, karbanátky, na domácí paštiku, sekanou apod. V Indii se používá s velkou oblivou i k ochucení jogurtu. Směs koření Garam masala je v současnosti jedním z nejprodávanějších koření indické kuchyně.

Složení:

římský kmín, černý pepř, koriandr, kardamom zrna, hřebíček, pískavice, sušený zázvor, kmín, muškátový oříšek, muškátový květ

Tip na recept:

Dušené kuře s garam masalou

Budeme potřebovat:

1kg kuřete, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžičky garam masaly, olej, sůl, zelenou petrželku

Postup:

Kuře rozdělíme na 8-10 kousků. Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme do zlatova. Přidáme česnek, naporcované kuře a 3 minuty opékáme. Posypeme garam masalou, osolíme, opečeme, podlijeme vodou (asi 2dl) a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Podle potřeby podlijeme vodou. Hotový pokrm má mít jen málo šťávy.Hustě jej posypeme pétrželkou a podáváme srýží, obložené dílky rajčat, popřípadě s kouskem citronu.

Podobně můžeme připravit králíka, skopové, vepřové nebo i hovězí maso.

Balení:

50 g

Skladování:

Skladujte na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné, nejlépe tmavé nádobě.

Země původu:

Indie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

dmn-company-logoObchodní společnost DNM company s.r.o. byla založena v roce 1998. Její hlavní náplň je podpora zdravého životního stylu a podpora harmonického rozvoje těla, mysli a duše. Z toho důvodu zákazníkům nabízí přírodní produkty - přírodní kosmetiku, přírodní doplňky stravy, zdravou výživu, bavlněný bytový textil. Hlavním obchodním artiklem je ajurvédské kafe, které je originalitou na našem trhu.