Centonze BIO Olivový olej extra panenský 1000 ml
Popis
Case di Latomie – místo, „kde se rodí“ monokultivar Nocellara del Belice
Záležitost, která by měla být samozřejmostí – ruční prořezávání a ruční sběr.
Prořezávání se provádí ručně tradičním způsobem, který se dědí z generace na generaci. To nám umožňuje získat velké dužnaté olivy, které poskytují vysoce kvalitní olej. Nejlepší olivy se sklízejí ručně v měsících říjnu a listopadu, za studenta se lisují během 8 hodin na olej. Zvláštní povaha terénu a klimatu, staleté stromy, naše vášeň a láska k jejich růstu jsou důvody, proč jsou Centonze olivové oleje skutečným pokladem. Ihned po ruční sklizni jsou olivy transportovány na zpracování v perforovaných boxech pro zajištění maximální kvality. Nejdříve jsou očištěny od prachu, větviček a listí, následně jsou šetrně opláchnuty studenou vodou a přeneseny na vibrační mřížky pro odstranění zbývajících nečistot.
Šetrné lisování „za studena“ s maximální teplotou do 27°C
Celý proces probíhá ve třech fázích: 1. Drcení, 2. Sekání, 3. Extrakce. Každá z těchto operací musí být prováděna velmi šetrně za nejlepších možných podmínek, s cílem podpořit maximální kvalitu oleje. V systému kontinuálního cyklu se drcení provádí tak, že se olivy přitisknou na perforované válce, následně se olivy rovnoměrně nakrájí, přičemž se dbá, aby teplota nikdy nepřekročila 27°C. Pro lisování je využíván tzv. studený press systém, který umožňuje jemný stisk, takže opět nedochází k významnému nárůstu teplot.. Cílem je vyrobit olej s velmi vysokou hustotou, jasně zelenou barvou, s bylinným a kořeněným aroma a ovocnou chutí. Při získávání oleje nepoužíváme filtrování, při kterém je kvalita oleje výrazně ohrožena.
Upozornění: skladujte na tmavém, chladném a suchém místě. Země původu: Itálie
Výživové hodnoty:
Počet porcí v balení: 66 x 15ml
|
100 ml
|
1 porce 15 ml
|
Energetická hodnota
|
3460 kJ / 840 kcal
|
519 kJ / 126 kcal
|
Tuky
|
93,33 g
|
14 g
|
Z toho nasycené mastné kyseliny
|
14,7 g
|
2,2 g
|
Z toho polynenasycené mastné kyseliny
|
8,67 g
|
1,3 g
|
Z toho mononenasycené mastné kyseliny
|
70 g
|
10,5 g
|
Sacharidy
|
0 g
|
0 g
|
Bílkoviny
|
0 g
|
0 g
|
Sůl
|
0 g
|
0 g
|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Centonze představuje špičku mezi extra panenskými olivovými oleji, pocházejícími ze západního pobřeží Sicílie. Tento monokultivární olivový olej, certifikovaný v BIO kvalitě, vyniká díky precizní péči o olivovníky, ručnímu prořezávání a pečlivému dohledu nad celým výrobním procesem. Při lisování se nikdy nepřekročí teplota 27 °C, což zaručuje zachování vysokého obsahu bioaktivních látek a enzymů. Olivový olej Centonze si díky své čistotě a prvotřídní kvalitě vysloužil četná ocenění na národní i mezinárodní úrovni. Výroba probíhá na adrese Azienda Agricola Centonze Antonino, SS 115 n. 103 – 91022 Castelvetrano (TP), Itálie.