Green Apotheke Slzovka obecná 200 g
Popis
Do kaší či polévek, nebo jako příloha v kombinaci s rýží či bulgurem. Slzovka obecná (také Jobovy slzy) je jednou z nejdéle pěstovaných obilovin na světě, u nás zatím málo známá. Je přirozeně bezlepková, používá se jako přídavek do kaší, polévek nebo zdravotních čajů.
- obilovina s čistícími účinky
- přirozeně bezlepková
- přídavek do kaší a polévek
Složení:
Slzovka obecná (Coix lacryma-jobi) plod.
Způsob použití:
Je vhodná jako přídavek do kaší, polévek nebo zdravotních čajů.
RECEPTY:
Slzovka se zeleninou a řasou:
2/3 rýže, 1/3 slzovky se vaří společně s mořskou řasou (např. Kombu-urychlí vaření a obohatí pokrm o cenné minerály). Odvar se pije jako léčivý čaj. Uvařené obiloviny můžeme dále upravit např. jako "Kubu", či směs rozmixovat a použít jako základ pro pomazánku, prejt, nákyp, smažené placičky.
Čínská polévka se slzovkou:
čerstvé kuře, 2 1/2 l vody, 30 g slzovky namočené přes noc ve vodě, 5 nasekaných plátků čerstvého zázvoru, 300 g pokrájených čerstvých hub, 3 snítky nasekané cibulky, 1 PL soli, 2 PL rýžového vína, 1/2 ČL čerstvě mletého pepře. Očistíme kuře a nakrájíme ho na plátky. Plátky dáme do hrnce s vodou a předem namočenou slzovkou, zázvorem a přivedeme k varu. Poté ztlumíme plamen a dusíme 2 hodiny, dokud není kuře křehké.
Přidáme všechny ostatní ingredience, dusíme cca 2 minuty a polévku můžeme podávat.
Mrkev se slzovkou:
500g mrkve nakrájíme na kostky a spaříme horkou vodou nebo lehce povaříme. V jiném hrnci uvaříme asi 1kg slzovky-vaříme cca 1,5 hodiny na hustou a lepivou kaši. Smícháme a ještě povaříme, případně můžeme přidat trochu třtinového cukru.
Balení:
200 g
Země původu:
Thajsko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.