Hořčice (Brassica nigra)
Hořčice bílá je využívána nejen v gastronomii, ale i v kosmetickém průmyslu. Na rozdíl od hořčice černé, která pochází z rostliny brukev černá (lat. Brassica nigra), je hořčice bílá pikantnější, zato jemnější a méně palčivá. Zajímavé je, že semena hořčice nejsou vůbec aromatická a jejich pikantnost se rozvíjí po nadrcení.
Už z historie se zevně obklady z hořčičného semínka aplikovala na hruď při kašli, nachlazení a k úlevě od zánětlivých chorob při revmatismu, dně, ischiasu, nateklých kloubech, arthritických bolestech, při osteoarthritidě, lumbagu, bolestech krku a kloubů. Při bolestech dolní částí zad, ztuhlého krku a ochablosti svalů se přikládají lidové "hořčičné náplasti", které obsahují rozemletá a nadrcená hořčičná semena.