Houby a jejich léčivé účinky (Prof. Ing. Pavel Valíček, DrSc.)
Popis
Využití hub v kuchyni, stejně jako možnému pěstování se u nás věnuje řada publikací. Tato vás seznámí především s jejich léčivými účinky.
U každé z více než třiceti hub je stručně uvedena historie užívání, morfologický popis a rozšíření, případné další příbuzné druhy, obsáhleji potom obsahové látky a léčebné účinky, včetně využití z hlediska tradiční čínské medicíny.
Zmíněno je také jejich využití v kuchyni a možnosti případného pěstování mimo jejich přirozený výskyt. Poslední kapitolu tvoří přehled osmi u nás většinou běžně rostoucích hub, které si zaslouží naši pozornost pro jejich léčivé účinky.
Součástí publikace jsou i čtyři rejstříky, z nichž věcný rejstřík je zaměřený na využití jednotlivých hub při rozličných onemocněních.
Kniha je vázaná s barevnou obálkou, bohatě ilustrovaná a doplněna fotopřílohou.
Rok vydání: | 2011 |
Počet stran: | 151 |
Rozměr: | 216 x 149 mm |
Vydání: | 1. vyd. |
ISBN: | 978-80-86231-54-9 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pod značkou KNIHY naleznete všechny knihy, které máme v nabídce.