IBK Jablka sušená 1000 g
Popis
Jablko bylo oblíbenou pochutinou již ve starověku a obzvláště velký úspěch sklízelo v antickém Řecku a Římě.
- Výhodné ekonomické balení
Naše doporučení: tyto sušená jablka nejsou vysušená jako například známé křížaly, které jsou téměř křupavé. Jablka jsou jemná a vláčná a vypadají jako na obrázku.
Jablko je plod jabloně, patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě.
Jablko doprovází člověka od počátku historie. Dokonce prvotní hřích lidského pokolení, utržení plodu ze stromu poznání, bývá tradičně spojován s jablkem. Všudypřítomnost jabloní a jablek vedla po r. 1989 ke značné devalvaci jejich hodnoty. Tisíce jabloní v sadech i jiných místech Česka bylo vykáceno anebo ošetřovatelsky zanedbáno tak, že jejich úrodnost klesla na zlomek původního stavu. Spolu s likvidací zařízení na zpracování jablek to znamenalo, že cena ovoce, která by mohla být minimální, je dnes na trhu v ČR v průměru vyšší než cena banánů nebo pomerančů.
Plody dozrávají na konci léta nebo na podzim. Pozdní odrůdy se dají dobře skladovat, ve vhodných podmínkách vydrží až do jara. Mezi největší vývozce patřila Čínská lidová republika, Chile, Itálie, Francie, Spojené státy americké a Rusko.
Jablka jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Vyrábí se z nich mošty a džusy, džemy, kompoty, čaje a aroma do různých jídel. Mají nezastupitelné místo ve výživě.
Sušení patří k nejstarším způsobům konzervace a dnes opět nachází své příznivce. Šetrným sušením při nižších teplotách (pod 48 °C) se uchová ze všech způsobů konzervace nejvíc vitamínů, minerálů a bílkovin. Sušením se v ovoci koncentrují ovocné cukry, čímž se zamezí vývoji nepříznivých mikroorganismů. Tak si ovoce zachovává charakteristickou chuť, vůni a vzhled. Sušená jablka můžeme jíst i po namočení do vlažné vody nebo mléka, používají se při pečení i vaření. Zlepšují činnost střev, snižují cholesterol, normalizují střevní mikroflóru.
Jablka jsou výtečným zdrojem vitamínů, přírodního cukru, pektinů ovocných kyselin a dalších přírodních látek. Pro sušení se používá pouze kvalitní vyzrálé ovoce. Sušené jablka kroužky jsou nedoslazované.
Živiny:
vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín C, vitamín E, betakaroten, kyselina listová, jód, draslík, fosfor, vápník, zinek, selen, mangan, hořčík, železo, vláknina, přirozeně bezlepkové.
Nutriční hodnoty ve 100g:
Energie 1071 kJ (241 kcal), Bílkoviny: 1,39 g, Sacharidy: 57 g, Tuky: 1,5 g, Vláknina: 2,4 g, Sodík 0,001 g.
Kcal | Cukry | Tuky | Nasycené MK | Sodík |
255 | 10,4g | 1,6g | 0,2g | 0,010g |
13% | 11,5% | 2,2% | 1% | 1% |
Doporučeného denního množství pro dospělé
Složení:
Jablka, konzervant: oxid siřičitý a kyselina citronová
Balení:
1000 g
Skladování:
Skladujte uričtě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.
Země původu:
Čína
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Firma IBK Trade byla založena v roce 1992 v Praze. Specializuje se na dovoz, zpracování, balení a distribuci širokého sortimentu ořechů, sušeného ovoce, semen a dražovaných produktů. V plně vybavené pražírně a balírně v Horní Cerekvi umí kvalitně zpracovat více než 80 druhů surovin a na trh tak dodává přes 1 000 výrobků. Veškeré zboží prodává buď v původním balení dalším zpracovatelům nebo již od nás zpracované a balené v různých gramážích. Našimi zákazníky jsou prodejny – od malých obchůdků až po velké nadnárodní řetězce. IBK Trade používá moderní výrobní technologie a je vybavena špičkovými stroji na třídění, pražení, sekání a balení. V oblasti zpracování disponuje širokými možnostmi a zkušenostmi. IBK Trade používá Systém řízení kvality - International Food Standard IFS který je zárukou neustálého zvyšování jakosti nabízených produktů a hodnoty poskytovaných služeb. Primárním cílem je spokojenost zákazníků.
Výrobce: Ing. Bohumil Kratochvíl - IBK Trade, Dolanská 7/337, 161 00 Praha, Česká republika. Telefon: + 420 220 562 158