Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

Il Torrione Balzamikový ocet z Modeny 500 ml

Balsamikový ocet z Modeny je dochucovadlo s obrovskou historickou tradicí, které dodává pokrmům neopakovatelnou chuť a žádná italská kuchyně se bez něho neobejde. vynikající na ryby, zeleninu a do salátů.


  • (4 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 26.11.2024
79 Kč
Kategorie: Ocet
 

Balsamikový ocet je krajová specialita, která se vyrábí výhradně v severoitalské provincii Modena.

"Aceto Balsamico di Modena" - je vinný ocet s bohatou historií, pochází z oblasti italské Modeny. Přestože je řazen mezi vinné octy, jeho výrobní postup se výrobě klasických octů příliš nepodobá. Vstupní surovinou pro jeho výrobu je šťáva z vylisovaných hroznů (mošt), která ještě neprošla procesem kvašení. Mošt zraje v dřevěných sudech mnoho let. Díky tomuto speciálnímu postupu získává ocet znamenitou chuť a kvalitu. Doba zrání v sudech se pohybuje od tří let výše. Některé balzamikové octy v Modeně zrají i přes 100 let. Ocet se zráním stává tmavý, hustý jako sirup a má výraznou sladkokyselou chuť. Pro svoji silnou koncentrovanou chuť se do pokrmů přidává v menším množství, než je obvyklé u jiných octů. Stačí jen pár kapek.

Balsamikovým octem se ochucují ryby, zeleninové pokrmy, ovoce, omáčky, saláty, marinády a nepřekonatelný je v kombinaci rajčat s mozzarelou a čerstvou bazalkou, která se zakápnou olivovým olejem a balsamikovým octem. Balsamikový ocet patří do studené kuchyně, pokud s ním ale budete chtít dochutit teplé jídlo, tak mějte na paměti, že se má přidávat až na konci tepelné úpravy, protože jinak ztratí svoji typickou chuť.

Složení:

Vinný ocet (víno, voda, antioxidant: siřičitany), koncentrovaný hroznový mošt, barvivo karamel E150D (obsahuje siřičitany).

Obsah přírodní kyseliny octové: 6 %.

Balení:

500 ml

Upozornění:

Uchovejte v chladu a suchu, chraňte před světlem a zdroji tepla.

Země původu:

Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: