Il Torrione Balzamikový ocet z Modeny 500 ml
Popis
Balsamikový ocet je krajová specialita, která se vyrábí výhradně v severoitalské provincii Modena.
"Aceto Balsamico di Modena" - je vinný ocet s bohatou historií, pochází z oblasti italské Modeny. Přestože je řazen mezi vinné octy, jeho výrobní postup se výrobě klasických octů příliš nepodobá. Vstupní surovinou pro jeho výrobu je šťáva z vylisovaných hroznů (mošt), která ještě neprošla procesem kvašení. Mošt zraje v dřevěných sudech mnoho let. Díky tomuto speciálnímu postupu získává ocet znamenitou chuť a kvalitu. Doba zrání v sudech se pohybuje od tří let výše. Některé balzamikové octy v Modeně zrají i přes 100 let. Ocet se zráním stává tmavý, hustý jako sirup a má výraznou sladkokyselou chuť. Pro svoji silnou koncentrovanou chuť se do pokrmů přidává v menším množství, než je obvyklé u jiných octů. Stačí jen pár kapek.
Balsamikovým octem se ochucují ryby, zeleninové pokrmy, ovoce, omáčky, saláty, marinády a nepřekonatelný je v kombinaci rajčat s mozzarelou a čerstvou bazalkou, která se zakápnou olivovým olejem a balsamikovým octem. Balsamikový ocet patří do studené kuchyně, pokud s ním ale budete chtít dochutit teplé jídlo, tak mějte na paměti, že se má přidávat až na konci tepelné úpravy, protože jinak ztratí svoji typickou chuť.
Složení:
Vinný ocet (víno, voda, antioxidant: siřičitany), koncentrovaný hroznový mošt, barvivo karamel E150D (obsahuje siřičitany).
Obsah přírodní kyseliny octové: 6 %.
Balení:
500 ml
Upozornění:
Uchovejte v chladu a suchu, chraňte před světlem a zdroji tepla.
Země původu:
Itálie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.