Nature Park Kešu v hořké čokoládě 3000 g
Popis
Kešu, neboli Ledvinovník západní (Anacardium occidentale) je rozšířen v suchých tropických oblastech. Pěstuje se na plantážích nebo v agrolesnických systémech.
Mezi největší pěstitele patří Brazílie, Indie, Indonésie, Mozambik, Nigérie a Tanzanie.
Jde se o nižší, silně rozvětvený strom, dosahující výšky 12 m. Květy tvoří květenství lata a jsou žluto-růžové, samičí a oboupohlavné. Z botanického hlediska nejsou ořechy kešu ořechy peckovice, ale nažky.
Ledvinovníku vyhovuje tropické klima, nadmořská výška 1000 m nad mořem, průměrné teploty v rozmezí 21–28 °C. Není tolerantní k zasoleným půdám a snáší teploty jen mírně pod bodem mrazu, do –1 C. Klíčivost ledvinovníku je velmi malá. Pokud vzejde současně více rostlin, jsou následně roztříděny. Po 18–24 měsících se objevují první květy a následně i plody, které jsou ale nepoživatelné. První sklizeň se provádí až ve 4. roce a od 8. roku už plodí ledvinovník kvalitní „jablka“ s kešu ořechy. Sklízí se většinou ručně. Jeden strom může vyprodukovat až 50 kg „kešu oříšků“ za rok.
Kešu oříšky můžeme konzumovat bez jakékoliv úpravy, což je pro lidský organismus nejpřínosnější.
Jsou zdrojem omega-3 nebo omega-6 polynenasycených mastných kyselin, které příznivě ovlivňují hladinu cholesterolu. Mají blahodárný vliv na naši pokožku, vlasy a kvalitu nehtů.
Složení:
HOŘKÁ ČOKOLÁDA 66 %
˗ cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), mléčný tuk, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,
JÁDRA KEŠU OŘECHŮ 33 %
Leštící směs:
˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová
V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.
Přídatné látky:
(KATEGORIE - E SYMBOL - NÁZEV LÁTKY)
Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin
Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát
Lešticí látka - E 904 - šelak
Kyselina - E 330 - kyselina citronová
Konzervant - E 200 - kyselina sorbová
Výživové údaje na 100 g:
Energie:2406 kJ,Tuky 37g,z toho nasycené mastné kyseliny 15g,Sacharidy 49g,z toho cukry 47g,Vláknina 3,3g,Bílkoviny 7,1g,Sůl 0,1g
Země původu:
ČR
Balení:
3000 g
Upozornění:
Skladujte při teplotách do 18°C, relativní vlhkosti vzduchu do 65% a chraňte před slunečními paprsky. Alergeny: Skořápkové plody, Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů, obilovin obsahujících lepek, sóju a sezamu. Může obsahovat úlomky skořápek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobce: K-SERVIS PRAHA, a.s., K Vypichu 503, 252 19 Rudná, Česká republika. Telefon: + 420 311 577 677