Karel Kolínek Plástový pyl Perga 100 g

Perga známý jako včelí chléb. Nejkvalitnější a neúčinnější forma pylu. Vysoká kvalita, perga pochází z CHKO Bílé Karpaty z jednoho z nejčistších míst naší země. Kombinuje výjimečné vlastnosti včelího pylu i medu a patří mezi mimořádně komplexní potraviny.

Včelí chléb Perga (Ambrosia) je biologicky fermentovaný působením specifických bakterií a enzymů. Jedná se o vrcholný produkt apiterapie, bohatý na důležité a tělu mimořádně prospěšné přírodní látky.

  • 319 Kč 20 Kč –6 %
  • Na dotaz
299 Kč
Kategorie: Med a včelí produkty
Položka byla vyprodána...
 

Včelí chléb Perga je z pohledu výživy nejzajímavější ze všech včelích produktů. Kombinuje výjimečné vlastnosti včelího pylu i medu a patří mezi mimořádně komplexní potraviny.

U našeho pylu se jedná výhradně o rostliny z CHKO Bílé Karpaty – panensky čistá příroda s absencí jakéhokoliv průmyslu a znečištění. Díky tomu je náš včelí pyl perga velmi kvalitní a má příjemnou medovovo-květinovou příchuť.

Včelí chléb byl známý ve všech starověkých kulturách a vždy jej považovali za zázračný všelék. Nazývá se také úlový pyl, plástový pyl, perga, nebo Ambrosia – pokrm bohů. Slouží jako super-výživné kompletní krmivo pro včelí potomstvo. Včely jej vyrábí tak, že pyl smíchaný s medem napěchují do pláství a nechají uležet. Fermentací se štěpí pylová zrna a uvolňují se další výživné látky. Díky tomu má včelí chléb několikanásobně lepší stravitelnost než samotný pyl.

Co perga obsahuje?

  • Kromě jednoduchých sacharidů jsou to hlavně esenciální mastné kyseliny, proteiny – těch je zhruba 20 – 25 %. Následuje celá škála aminokyselin a hlavně působivé spektrum vitamínů, minerálů a stopových prvků.
  • Významný je obsah vitamínu B12 (který je často nedostatkový v jídelníčku vegetariánů a veganů) a všechny ostatní vitamíny skupiny B. Dále vitamíny C, D, E, K. Zastoupené jsou i důležité stopové prvky – železo, zinek, měď i další. Z minerálů je zajímavý ideální poměr fosforu s vápníkem, ale i ostatní minerály – hořčík, draslík nebo síra.
  • Díky procesu fermentace včelí chléb vyniká obsahem aktivních enzymů - jde o živou potravinu.

Včelí chléb je nenahraditelným doplňkem každodenní stravy – je bohatý na kvalitní bílkoviny (včetně všech esenciálních aminokyselin), sacharidy, mastné kyseliny, vitamíny skupiny B a vitamíny K, E, D a C. Je zvláště bohatý na vitamin P (rutin), provitamin A (βkaroten), různé minerální látky a oligoelementy (zejména draslík a železo), éterické oleje, enzymy, pigmenty a další biologicky aktivní přírodní látky. Díky dokonalé rovnováze v přírodě je včelí chléb jedinou známou přírodní potravinou obsahující všechny základní živiny, které potřebuje zdravé lidské tělo. Včelí chléb je skutečně pozoruhodným a jedinečným včelím produktem.

Podporuje organizmus k rychlé obnově duševní a fyzické síly, zvláště v rekonvalescenci po vyčerpávajících chorobách a po operacích. Při depresivních stavech obnovuje duševní rovnováhu, vyvolává pocit spokojenosti a chuti k životu. Účinek pergy na centrální nervovou soustavu je trvalejší a hodnotnější, než-li účinek při užívání jiných látek, zejména drog. Dobrých výsledků je dosahováno u hypertrofie (zbytnění) prostaty, detoxikace jater, při syndromu únavy, neplodnosti, impotenci a snížené sexuální aktivitě.

Jedná o čistě přírodní produkt, lze ho právem považovat za přírodní vitamínovou bombu. Navíc je zde (oproti květovému pylu) opravdu minimální pravděpodobnost, že vyvolá alergické reakce.

Jak používat:

Včelí chléb lze konzumovat samotný, chutná výborně. Můžete jej přimíchat do müsli, smoothies nebo jogurtu. Neupravujte včelí chléb teplem, zbytečně by se znehodnotily prospěšné látky.

Dávkování:

Užívejte 1 – 2 čajové lžičky denně. Celkové množství ale není omezené, prospěšné je užívat až 2 čajové lžičky 3x denně.

Nutriční hodnoty ve 100g:

Energie: 1650 kJ/393 kcal; Tuky: 9,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 2,0 g; Sacharidy: 59,0 g, z toho cukry 39,0 g; Vláknina: 5,0 g; Bílkoviny: 16,0 g; Sůl 0g

Balení:

100 g

Upozornění:

Oproti alergii na pyl poletující v ovzduší je alergie na včelí chléb velmi vzácná. Alergikům přesto radíme začít s konzumací ambrosie opatrně. Skladujte v suchu a temnu. Při nízkém tlaku doporučujeme užívat na noc. Neužívejte při onemocnění ledvin, nádorových onemocnění a první 3 měsíce těhotenství.

Země původu:

Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Karel_kolinek_logoRodinné včelařství se nachází v malebné obci Nedašov, která leží v chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty. Jedná se o oblast, která je známá svou panensky čistou přírodou a absencí jakéhokoliv průmyslu. Z toho vyplývá, že produkty jsou opravdu čisté, kvalitní a neznečištěné různými chemickými látkami a nezdravými příměsemi. Rodina se včelařstvím zabývá již více než 150 let. Tehdy praděd pana Kolínka začal včelařit v klátech, což jsou vydlabané dutiny v částech kmenů stromů. Po něm převzal včelařství děd, následně otec a  nyní vede provoz pan  Ing. Karel Kolínek osobně. Vlastní sedm včelařských stanovišť, z nichž jsou čtyři stabilní (včelíny) a tři mobilní (kočovné vozy). Celkem obhospodařují něco málo přes 200 včelstev, z nichž většinu v nástavkových úlech.

Rodinné včelařství Karel Kolínek se zabývá se výrobou a prodejem nezpracovaných včelích produktů jako je např. včelí med, mateří kašička, rouskový pyl, pyl perga, surový propolis, vosk, ale také prodejem zpracovaných výrobků ze včelích produktů jako např. pyl s medem, pyl s medem a mateří kašičkou, med s mateří kašičkou, propolisová tinktura, med s propolisem a jiné.