Labeta Fruktóza 500 g
Popis
Ne všichni mají to štěstí, aby si mohli dopřát sladké, kdykoli na něj dostanou chuť. Ať už kvůli hmotnosti, nebo kvůli problémům s hladinou cukru v krvi. Zatímco na váhový přírůstek je třeba dohlédnout, diabetici mají dnes naštěstí k dispozici různé alternativy. Jednou z nich je krystalická fruktóza neboli ovocný cukr. Nezapomeňte však, že sladivost je až o 30 % vyšší než u klasického řepného cukru, tak to s fruktózou příliš nepřežeňte. Výborně se hodí jak pro běžné slazení, tak pro pečení.
- ovocný cukr vhodný pro diabetiky
- o 30% vyšší sladivost, než u řepného cukru
- nahradíte-li při slazení potravin řepný cukr nebo glukózu fruktózou, dochází k menšímu nárůstu hladiny glukózy v krvi.
Použití:
Fruktóza je monosacharid obsažený ve zralém ovoci. Krystalická fruktóza se může použít jako ostatní sladidla. Vzhledem k vyšší sladivosti je dávkování o 30 % nižší než u řepného cukru - sacharózy. Při použití do moučníků a pečiva dochází při pečení k rychlejší karamelizaci fruktózy (ztmavnutí), proto je nutné snížit teplotu a prodloužit dobu pečení.
Složení:
krystalická fruktóza
Průměrné výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1700/ 400, Tuky [g]: < 0,5, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: < 0,1, Sacharidy [g]: 100, z toho cukry [g]: 100, Bílkoviny [g]: < 0,5, Sůl [g]: < 0,01, Vláknina [g]: < 0,5
Balení:
500 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 27 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Společnost LABETA, a.s. sídlící v Dřenicích u Chrudimi byla založena již v roce 1993. Vždy jsme se soustředili na výrobu a prodej suchých sypkých směsí na přípravu pokrmů. Zpočátku se jednalo především o výrobu přípravků na pečení jako jsou kypřící prášky, vanilínový a skořicový cukr. Nestagnujeme, rozvíjíme se, a proto vám dnes můžeme nabídnout mnohem více produktů.
Koncem roku 2010 se výroba rozšířila i o produkci tekutých přípravků, kromě sladkých polev - topingů, se nově začaly vyrábět tekuté marinády a dochucovadla jako polévkové koření, sojová omáčka a jiné.
Naše výrobky nachází uplatnění nejen při rychlých přípravách pokrmů v moderních domácnostech, ale i v tradiční kuchyni nebo v gastronomických provozech.
Veškeré produkty značky LABETA vyhovují přísným požadavkům na kvalitu a nezávadnost moderních potravin.