Labeta Lako - směs k nakládání okurek a zeleniny 100 g

Kód: SAD14655
10 Kč –40 %
lako
10 Kč –40 % 6 Kč
Dostupné do 2 dnů
Můžeme doručit do:
7.4.2025
Možnosti doručení

Jestliže hledáte tajemství dokonalého nálevu, prozradíme vám, že je ukryté v sáčku Lako. Z této přirozeně bezlepkové směsi na nakládání zeleniny jednoduše připravíte chuťově vyvážený nálev, jehož recepturu z vás bude tahat každý, kdo jej ochutná.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Žádná letní grilovačka se nemůže obejít bez nakládané zeleniny. Ať už sázíte na klasické okurky, cibulky či mladou kukuřici, alfou a omegou úspěchu je vždy správně připravený nálev, který dodává zelenině šmrnc. Jestliže hledáte tajemství dokonalého nálevu, prozradíme vám, že je ukryté v sáčku Lako. Z této přirozeně bezlepkové směsi na nakládání zeleniny jednoduše připravíte chuťově vyvážený nálev, jehož recepturu z vás bude tahat každý, kdo jej ochutná.

  • žádná Éčka
  • jen sůl a výtečné koření
  • skvělé i na nakládání cibulek a kukuřiček
  • je přirozeně bez lepku

Návod na přípravu:

Obsah sáčku smícháme s 1,75 l vody, 500 ml octa (8 %) a 120 g cukru (můžeme nahradit umělým sladidlem cca 40 tablet). Připravenou směs za stálého míchání vaříme 5 minut. Čisté okurky rovnáme do zavařovací sklenice. Můžeme přidat na kolečka nakrájenou mrkev, křen, cibuli, případně kousky kopru. Obsah sklenice zalijeme připraveným nálevem, uzavřeme a sterilujeme při 80 °C 20–25 minut. Sklenice po sterilaci otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a skladujeme v tmavém a suchém místě. Stejným způsobem nakládáme i ostatní zeleninu např. houby, cibulky, květák, červenou řepu, zelí, kukuřičné klásky.

Labeta radí, jak na to:

Do 400 ml horkého scezeného nálevu přidáme 1 sáček želatiny čiré nebo želatiny na vaječnou tlačenku, rozmícháme do úplného rozpuštění a máme připraven ochucený nálev na aspik, závitky, či vaječnou tlačenku.

Složení:

jedlá sůl 93 %, hořčičné semínko celé, koriandr celý, pepř černý drcený, nové koření mleté, hřebíček mletý

Průměrné výživové hodnoty na 100g:

Energetická hodnota [kJ/kcal]: 111 kJ/29, Tuky [g]: 1.8, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: 0.1, Sacharidy [g]: 2.1, z toho cukry [g]: 0.3, Bílkoviny [g]: 1.3, Sůl [g]: 91.5

Balení:

100 g

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 24.7.2024
+ P

5
Avatar autora | 17.10.2023
Čistě přírodní produkt, výborné složení bez chemie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

logo_5

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 27 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Společnost LABETA, a.s. sídlící v Dřenicích u Chrudimi byla založena již v roce 1993. Vždy jsme se soustředili na výrobu a prodej suchých sypkých směsí na přípravu pokrmů. Zpočátku se jednalo především o výrobu přípravků na pečení jako jsou kypřící prášky, vanilínový a skořicový cukr. Nestagnujeme, rozvíjíme se, a proto vám dnes můžeme nabídnout mnohem více produktů. 

Koncem roku 2010 se výroba rozšířila i o produkci tekutých přípravků, kromě sladkých polev - topingů, se nově začaly vyrábět tekuté marinády a dochucovadla jako polévkové koření, sojová omáčka a jiné.

Naše výrobky nachází uplatnění nejen při rychlých přípravách pokrmů v moderních domácnostech, ale i v tradiční kuchyni nebo v gastronomických provozech.

Veškeré produkty značky LABETA vyhovují přísným požadavkům na kvalitu a nezávadnost moderních potravin.