Labeta Ovocný pektin

  • 1 z 3

Citrusové zahušťovadlo pro domácí džemy a marmelády, obsahuje pouze citrusový pektin. 10 g balení vystačí na 1 kg ovoce. Ideální pro kyselejší ovoce. Přirozeně bez lepku.

  • Více informací v tabulce variant 4 301 Kč –30 %
od 33 Kč
Kategorie: Želírovací látky
Bezlepkové: Ano

Zvolte variantu

  • Balení: 20 g
    • Kód: SAD14658 |
    • Skladem (>10 ks)
    39 Kč  (–15 %)
    33 Kč
       
  • Balení: 1000 g
    • Kód: 119027/100 |
    • Na dotaz
    1 410 Kč  (–14 %)
    1 199 Kč
  • Balení: 5000 g
    • Kód: 119027/500 |
    • Skladem (1 ks)
    7 050 Kč  (–29 %)
    4 995 Kč
       
  • Balení: 10000 g
    • Kód: 119027/501 |
    • Na dotaz
    14 100 Kč  (–30 %)
    9 799 Kč
 

Je vaše spíž po zimě jako vymetená a vy už se těšíte, jak se vrhnete na vyrábění těch nejvybranějších marmelád a džemů klasických i neobvyklých chutí a kombinací? Aby měly vaše domácí džemy a marmelády ideální konzistenci, nezapomeňte na našeho pomocníka - ovocný pektin, který obsahuje pouze citrusový pektin. Nejvíce si rozumí s kyselejším ovocem. Navíc je přirozeně bezlepkový, a tak se jej nemusí obávat ani osoby s bezlepkovou dietou.

  • citrusové zahušťovadlo pro domácí džemy a marmelády
  • obsahuje pouze citrusový pektin
  • 10 g pektinu vystačí na 1 kg ovoce
  • ideální pro kyselejší ovoce
  • přirozeně bez lepku

Návod na přípravu:

Očištěné a vypeckované ovoce (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. Obsah sáčku smícháme s 900–1000 g cukru a nasypeme do ovoce. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3–5 minut. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

Složení:

citrusový pektin 100 %

Průměrné výživové hodnoty na 100g:

Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1072/258, Tuky [g]: 0.6, Vláknina [g]: 51.0, Bílkoviny [g]: 11.0, Sůl [g]: 0.9

Balení:

20 g  - balení ke zpracování až 2 kg ovoce

1000 g - balení ke zpracování až 100 kg ovoce

5000 g - balení ke zpracování až 500 kg ovoce

10000 g - balení ke zpracování až 1000 kg ovoce

Další informace o pektinu naleznete také v článku Marmeláda zdravěji s agarem a pektinem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
P Avatar autora | 18.6.2022
Citrusový pektin od Labety splnil to co jsem od něho očekával. Jahodový džem skvěle ztuhl a navíc je bez veškerých chemických přísad. Balení vystačí na velké množství marmelády nebo džemu. 100% přírodní produkt tady není co řešit.

logo_5

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 27 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Společnost LABETA, a.s. sídlící v Dřenicích u Chrudimi byla založena již v roce 1993. Vždy jsme se soustředili na výrobu a prodej suchých sypkých směsí na přípravu pokrmů. Zpočátku se jednalo především o výrobu přípravků na pečení jako jsou kypřící prášky, vanilínový a skořicový cukr. Nestagnujeme, rozvíjíme se, a proto vám dnes můžeme nabídnout mnohem více produktů. 

Koncem roku 2010 se výroba rozšířila i o produkci tekutých přípravků, kromě sladkých polev - topingů, se nově začaly vyrábět tekuté marinády a dochucovadla jako polévkové koření, sojová omáčka a jiné.

Naše výrobky nachází uplatnění nejen při rychlých přípravách pokrmů v moderních domácnostech, ale i v tradiční kuchyni nebo v gastronomických provozech.

Veškeré produkty značky LABETA vyhovují přísným požadavkům na kvalitu a nezávadnost moderních potravin.