Labeta Ovocný pektin
Zvolte variantu
Popis
Je vaše spíž po zimě jako vymetená a vy už se těšíte, jak se vrhnete na vyrábění těch nejvybranějších marmelád a džemů klasických i neobvyklých chutí a kombinací? Aby měly vaše domácí džemy a marmelády ideální konzistenci, nezapomeňte na našeho pomocníka - ovocný pektin, který obsahuje pouze citrusový pektin. Nejvíce si rozumí s kyselejším ovocem. Navíc je přirozeně bezlepkový, a tak se jej nemusí obávat ani osoby s bezlepkovou dietou.
- citrusové zahušťovadlo pro domácí džemy a marmelády
- obsahuje pouze citrusový pektin
- 10 g pektinu vystačí na 1 kg ovoce
- ideální pro kyselejší ovoce
- přirozeně bez lepku
Návod na přípravu:
Očištěné a vypeckované ovoce (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. Obsah sáčku smícháme s 900–1000 g cukru a nasypeme do ovoce. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3–5 minut. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Složení:
citrusový pektin 100 %
Průměrné výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1072/258, Tuky [g]: 0.6, Vláknina [g]: 51.0, Bílkoviny [g]: 11.0, Sůl [g]: 0.9
Balení:
20 g - balení ke zpracování až 2 kg ovoce
1000 g - balení ke zpracování až 100 kg ovoce
5000 g - balení ke zpracování až 500 kg ovoce
10000 g - balení ke zpracování až 1000 kg ovoce
Další informace o pektinu naleznete také v článku Marmeláda zdravěji s agarem a pektinem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 27 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Společnost LABETA, a.s. sídlící v Dřenicích u Chrudimi byla založena již v roce 1993. Vždy jsme se soustředili na výrobu a prodej suchých sypkých směsí na přípravu pokrmů. Zpočátku se jednalo především o výrobu přípravků na pečení jako jsou kypřící prášky, vanilínový a skořicový cukr. Nestagnujeme, rozvíjíme se, a proto vám dnes můžeme nabídnout mnohem více produktů.
Koncem roku 2010 se výroba rozšířila i o produkci tekutých přípravků, kromě sladkých polev - topingů, se nově začaly vyrábět tekuté marinády a dochucovadla jako polévkové koření, sojová omáčka a jiné.
Naše výrobky nachází uplatnění nejen při rychlých přípravách pokrmů v moderních domácnostech, ale i v tradiční kuchyni nebo v gastronomických provozech.
Veškeré produkty značky LABETA vyhovují přísným požadavkům na kvalitu a nezávadnost moderních potravin.