Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

Labeta Perník bez lepku 400 g

Směs pro přípravu bezlepkového perníku, ze směsi připravíte také dětmi milované cupcakes.

  • 59 Kč 7 Kč –11 %
  • (7 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 26.11.2024
52 Kč
Kategorie: Bezlepkové potraviny
 

Proč mít pořád k snídani kaši, když si můžete upéct voňavý a chutný bezlepkový perník? Máme pro vás vynikající směs, do které jsme přidali pouze bezlepkové suroviny, kukuřičnou a rýžovou mouku, a proto nemusíte mít obavy o vaše zažívání. Díky jednoduché a rychlé přípravě můžete navíc perníkovou dobrotou pohostit i nečekanou návštěvu.

  • je bez lepku
  • pokud přidáte vodu, je i bez laktózy
  • pro změnu chuti přidejte nasekané ořechy nebo nastrouhané jablko
  • ze směsi připravíte také dětmi milované cupcakes

Návod na přípravu:

Obsah sáčku nasypeme do připravené nádoby, přidáme 2 vejce, 125 ml  oleje a 200 ml vody nebo mléka a šleháme elektrickým  šlehačem 2–3 minuty. Na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný menší plech (cca 25x35 cm) rozetřeme těsto a pečeme při teplotě 175–180 °C asi 15–20 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Perník můžeme po vychladnutí překrojit na poloviny, jednu namažeme marmeládou dle chuti, druhou část přiklopíme na marmeládu. Pro vyšší korpus použijeme dortovou formu ø 28–30 cm a perník krájíme jako dort. Propečení zkontrolujeme špejlí. Po vychladnutí ozdobíme marmeládou či polevou.

Příprava v domácí pekárně:

Do pečící nádoby nalijeme 200 ml vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku, přidáme 2 vejce a 125 ml oleje. Nastavíme program Dort, necháme míchat 5–7 minut. Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu formy a vyjmout metly. Přepneme na program Pečení (barva světlá), pečeme 45–50 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí.

TIP:

... perník můžeme ochutit přidáním dvou lžic povidel, medu, sekanými ořechy, strouhaným jablkem
... část tekutiny lze nahradit červeným vínem (cca 100ml)
... můžeme přidat 50 g rozinek namočených minimálně 1 hodinu v rumu

Složení:

cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborový škrob, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kakao, směs koření, zahušťovadlo: guma guar.

Průměrné výživové hodnoty na 100g (ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu):

Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1549/ 369, Tuky [g]: 15, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: 2,0, Sacharidy [g]: 54, z toho cukry [g]: 24, Vláknina [g]: 1,2, Bílkoviny [g]: 3,5, Sůl [g]: 0,11, Laktóza [g]: < 0,01

Balení:

400 g směsi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 9.8.2022
- dlouhodobě používá celá rodina, dává se jen malé množství- velikost čočky
5
ED Avatar autora | 19.6.2021
Perfektní
5
Avatar autora | 13.10.2020
Kupovala jsem perník pro sebe, abych rodině nezáviděla dobroty plné lepku, a byl tak výborný, že mi ho nakonec snědli:-) Osobně bych to na chuti ani nepoznala, že v něm není normální mouka, byl pěkně křehký a nadýchaný.

logo_5

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 27 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Společnost LABETA, a.s. sídlící v Dřenicích u Chrudimi byla založena již v roce 1993. Vždy jsme se soustředili na výrobu a prodej suchých sypkých směsí na přípravu pokrmů. Zpočátku se jednalo především o výrobu přípravků na pečení jako jsou kypřící prášky, vanilínový a skořicový cukr. Nestagnujeme, rozvíjíme se, a proto vám dnes můžeme nabídnout mnohem více produktů. 

Koncem roku 2010 se výroba rozšířila i o produkci tekutých přípravků, kromě sladkých polev - topingů, se nově začaly vyrábět tekuté marinády a dochucovadla jako polévkové koření, sojová omáčka a jiné.

Naše výrobky nachází uplatnění nejen při rychlých přípravách pokrmů v moderních domácnostech, ale i v tradiční kuchyni nebo v gastronomických provozech.

Veškeré produkty značky LABETA vyhovují přísným požadavkům na kvalitu a nezávadnost moderních potravin.