Labeta Perník bez lepku 400 g
Popis
Proč mít pořád k snídani kaši, když si můžete upéct voňavý a chutný bezlepkový perník? Máme pro vás vynikající směs, do které jsme přidali pouze bezlepkové suroviny, kukuřičnou a rýžovou mouku, a proto nemusíte mít obavy o vaše zažívání. Díky jednoduché a rychlé přípravě můžete navíc perníkovou dobrotou pohostit i nečekanou návštěvu.
- je bez lepku
- pokud přidáte vodu, je i bez laktózy
- pro změnu chuti přidejte nasekané ořechy nebo nastrouhané jablko
- ze směsi připravíte také dětmi milované cupcakes
Návod na přípravu:
Obsah sáčku nasypeme do připravené nádoby, přidáme 2 vejce, 125 ml oleje a 200 ml vody nebo mléka a šleháme elektrickým šlehačem 2–3 minuty. Na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný menší plech (cca 25x35 cm) rozetřeme těsto a pečeme při teplotě 175–180 °C asi 15–20 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Perník můžeme po vychladnutí překrojit na poloviny, jednu namažeme marmeládou dle chuti, druhou část přiklopíme na marmeládu. Pro vyšší korpus použijeme dortovou formu ø 28–30 cm a perník krájíme jako dort. Propečení zkontrolujeme špejlí. Po vychladnutí ozdobíme marmeládou či polevou.
Příprava v domácí pekárně:
Do pečící nádoby nalijeme 200 ml vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku, přidáme 2 vejce a 125 ml oleje. Nastavíme program Dort, necháme míchat 5–7 minut. Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu formy a vyjmout metly. Přepneme na program Pečení (barva světlá), pečeme 45–50 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí.
TIP:
... perník můžeme ochutit přidáním dvou lžic povidel, medu, sekanými ořechy, strouhaným jablkem
... část tekutiny lze nahradit červeným vínem (cca 100ml)
... můžeme přidat 50 g rozinek namočených minimálně 1 hodinu v rumu
Složení:
cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborový škrob, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kakao, směs koření, zahušťovadlo: guma guar.
Průměrné výživové hodnoty na 100g (ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu):
Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1549/ 369, Tuky [g]: 15, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: 2,0, Sacharidy [g]: 54, z toho cukry [g]: 24, Vláknina [g]: 1,2, Bílkoviny [g]: 3,5, Sůl [g]: 0,11, Laktóza [g]: < 0,01
Balení:
400 g směsi
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 27 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Společnost LABETA, a.s. sídlící v Dřenicích u Chrudimi byla založena již v roce 1993. Vždy jsme se soustředili na výrobu a prodej suchých sypkých směsí na přípravu pokrmů. Zpočátku se jednalo především o výrobu přípravků na pečení jako jsou kypřící prášky, vanilínový a skořicový cukr. Nestagnujeme, rozvíjíme se, a proto vám dnes můžeme nabídnout mnohem více produktů.
Koncem roku 2010 se výroba rozšířila i o produkci tekutých přípravků, kromě sladkých polev - topingů, se nově začaly vyrábět tekuté marinády a dochucovadla jako polévkové koření, sojová omáčka a jiné.
Naše výrobky nachází uplatnění nejen při rychlých přípravách pokrmů v moderních domácnostech, ale i v tradiční kuchyni nebo v gastronomických provozech.
Veškeré produkty značky LABETA vyhovují přísným požadavkům na kvalitu a nezávadnost moderních potravin.