Labeta Želírfix 2:1 25 g
Popis
Máte doma děti, kterým rádi dopřáváte domácí výrobky? Už jste jim zkusili dát zdravý bílý jogurt s domácím džemem? A co říkají na čerstvé koblihy? Nic z toho se neobejde bez ovocného džemu. Zapomeňte ovšem na džemy kupované a raději si je snadno a rychle připravte z vámi oblíbeného druhu ovoce. Nezapomeňte na skvělého pomocníka v podobě Želírfixu 2:1, který je ideální i pro přípravu méně sladkých džemů či dětských přesnídávek.
A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a nebo ho k snídani namažte na některý z našich oblíbených chlebů. Jedete v bezlepku? I pro vás máme klasický perník nebo chléb. Žijte naplno!
Složení:
cukr, želírující látky (guma guar, xanthan, pektiny, guma tara, karubin), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, extrakt z oregána
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1493/353 kcal
Tuky < 0,5
z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1
Sacharidy 80 g
z toho cukry 71 g
Bílkoviny 0,6 g
Sůl 0,04 g
Návod k přípravě:
Očištěné a vypeckované ovoce (900 – 1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Obsah sáčku smícháme s 500 g cukru a nasypeme do ovoce. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3 – 5 minut. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horký džem opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme
zchladnout.
PŘÍPRAVA V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ:
Očištěné a vypeckované ovoce (900 – 1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Vložíme do domácí pekárny, přidáme 500 g cukru a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci sáček Želírfixu 2:1, podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horký džem opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Balení:
25 g
Země původu:
Česká republika
Náš tip:
Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete → ZDE ←
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Dobrá cena dobtevde s ním pracuje s marmelády jsou moc dobre
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 27 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Společnost LABETA, a.s. sídlící v Dřenicích u Chrudimi byla založena již v roce 1993. Vždy jsme se soustředili na výrobu a prodej suchých sypkých směsí na přípravu pokrmů. Zpočátku se jednalo především o výrobu přípravků na pečení jako jsou kypřící prášky, vanilínový a skořicový cukr. Nestagnujeme, rozvíjíme se, a proto vám dnes můžeme nabídnout mnohem více produktů.
Koncem roku 2010 se výroba rozšířila i o produkci tekutých přípravků, kromě sladkých polev - topingů, se nově začaly vyrábět tekuté marinády a dochucovadla jako polévkové koření, sojová omáčka a jiné.
Naše výrobky nachází uplatnění nejen při rychlých přípravách pokrmů v moderních domácnostech, ale i v tradiční kuchyni nebo v gastronomických provozech.
Veškeré produkty značky LABETA vyhovují přísným požadavkům na kvalitu a nezávadnost moderních potravin.