Labeta Želírovací cukr na jahody 425 g
Popis
Víte, jaký je jeden z nejoblíbenějších druhů ovoce? Tipovali jste jahody? Správně! Jahody milují děti i dospělí. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé. Pokud však dojdou, neexistuje lepší džem, než právě ten jahodový. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na dlouhou zimu, kdy je o sladké jahůdky nouze. Kromě džemů ovšem můžete s pomocí želírovacího cukru na jahody připravit i vynikající želé, ovocné šťávy či zdravé dětské přesnídávky, a to nejen z jahod, ale i z malin, ostružin, třešní nebo višní.
A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a nebo ho k snídani namažte na některý z našich oblíbených chlebů. Jedete v bezlepku? I pro vás máme klasický perník nebo chléb. Žijte naplno!
Návod na přípravu:
Očištěné jahody (900 – 1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Do připravených jahod vsypeme obsah sáčku a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3 – 5 minut. Dochutíme kyselinou citronovou, můžeme přidat ještě cukr. Odebereme případnou pěnu a horký džem opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.
Labeta radí, jak na to:
…do každé skleničky můžeme přidat půl plátku oloupaného citronu nebo pomeranče a 1 ks hřebíčku
…před plněním sklenic můžeme přimíchat několik lžic rumu
Náš tip:
Ovocná přesnídávka pro děti
Budeme potřebovat: 1600 g rozmixovaných jahod nebo jiného ovoce, 1 balení želírovacího cukru na jahody, 40 g bramborového škrobu, 1000 – 1100 ml vody
Očištěné a umyté jahody rozmixujeme (v přesnídávce pro větší děti mohou zůstat kousky), přidáme 1000 ml vody a 5 minut povaříme. Vsypeme 1 balení želírovacího cukru na jahody a za stálého míchání přilijeme 40 g bramborového škrobu rozmíchaného ve 100 ml vody. Povaříme 5 minut, nalijeme do skleniček, očistíme okraje a zavíčkujeme. Sterilujeme 25 – 30 minut při 80 – 85 ºC. Přesnídávky můžeme vyrábět z jednoho druhu ovoce, ale stejně dobrá je i kombinace několika chutí.
Složení:
cukr, želírující látky 1,6 % (guma guar, xanthan, pektiny, karubin, guma tara), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina:kyselina citronová, extrakt z oregána
Průměrné výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1701/401, Tuky [g]: < 0,5, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: < 0,1, Sacharidy [g]: 98, z toho cukry [g]: 98, Bílkoviny [g]: < 0,5, Sůl [g]: < 0,01
Balení:
425 g - balení ke zpracování až 1 kg ovoce
Náš tip:
Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete → ZDE ←
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 27 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Společnost LABETA, a.s. sídlící v Dřenicích u Chrudimi byla založena již v roce 1993. Vždy jsme se soustředili na výrobu a prodej suchých sypkých směsí na přípravu pokrmů. Zpočátku se jednalo především o výrobu přípravků na pečení jako jsou kypřící prášky, vanilínový a skořicový cukr. Nestagnujeme, rozvíjíme se, a proto vám dnes můžeme nabídnout mnohem více produktů.
Koncem roku 2010 se výroba rozšířila i o produkci tekutých přípravků, kromě sladkých polev - topingů, se nově začaly vyrábět tekuté marinády a dochucovadla jako polévkové koření, sojová omáčka a jiné.
Naše výrobky nachází uplatnění nejen při rychlých přípravách pokrmů v moderních domácnostech, ale i v tradiční kuchyni nebo v gastronomických provozech.
Veškeré produkty značky LABETA vyhovují přísným požadavkům na kvalitu a nezávadnost moderních potravin.