Lýsi Olej z tresčích jater příchuť citron-máta 240 ml
Popis
Lýsi tresčí olej je extrahován z čerstvých tresčích jater a je bohatým zdrojem vitamínů A, D a vitamínu E. Vitamín A přispívá k udržení normálního stavu zraku a vitamín D k udržení normálního stavu kostí a zubů. Vitamín E přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Olej z tresčích jater je dobrým zdrojem omega-3 mastných kyselin, z nichž DHA (kyselina dokosahexaenová) přispívá k udržení normální činnosti mozku. DHA spolu s EPA (kyselina eikosapentaenová) přispívají k normální činnosti srdce. Příznivého účinku se dosáhne při přívodu 250 mg DHA a EPA denně.
Složení:
Olej z tresčích jater, přírodní citrónové a mátové aroma, vitamín E (D-tokoferyl acetát), vitamín A (retinyl palmitát), vitamín D3 (cholekalciferol).
Nutriční hodnota v 10 ml (denní dávka):
Energie 340 kJ, bílkoviny 0 g, sacharidy 0 g, tuky 9,2 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1,6 g, mononenasycené mastné kyseliny 4,6 g, polynenasycené mastné kyseliny 3,0 g, celkové množství omega-3 mastných kyselin 2155 mg, EPA 690 mg, DHA 920 mg, Vitamín A 460 μg, Vitamín D 9,2 μg, Vitamín E 9,2 mg.
Dávkování:
1 čajová lžička (5 ml) denně pro děti do 5 let. 1 polévková lžíce (10 ml) pro dospělé osoby a děti starší 6 let. Polknout a zapít dostatečným množstvím vody během jídla.
Balení:
240 ml - dávka až na 48 dní
Upozornění:
Ukládat mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Výrobek není určen pro děti do 3 let. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Uchovávejte v temnu a suchu při teplotě do 25 ºC).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Islandská společnost Lýsi byla založena v roce 1938 a od svého počátku se věnuje výrobě a zpracování mořských lipidů, přírodních látek živočišného i rostlinného původu. V průběhu svého působení se stala světovým lídrem ve svém oboru, a to především díky své vstřícnosti k investicím do vědeckého vývoje a v neposlední řadě díky jednomu z nejčistějších přírodních zdrojů, islandským vodám. Klade velký důraz na kvalitu výroby, čistotu, a i proto zpracovává ryby pouze z vod Islandu, kde je moře nejčistší a ryby jsou přirozeně tučné. Ty jsou bohaté na přírodní Omega 3 bez genetické modifikace a umělé výživy.
Lýsi také spolupracuje s předními islandskými univerzitami jako např. University of Island and Matis, the Icleandic food a s Biotech R&D (biotechnologický výzkum a vývoj) a další. Hlavními oblastmi, na které se zaměřuje, je zejména vývoj a vliv účinků produktů na lidské zdraví. Společnost Lýsi klade veliký důraz na šetrný rybolov a následně na kvalitní zpracování lovených ryb. Na jedné straně společnost investuje enormní finanční prostředky do obnovy a udržení rybolovu a čistoty moře, na straně druhé zároveň pečuje o přirozený rybolov, zpracování ryb a udržení ryb v konstantní teplotě 0°C po celou dobu od výlovu, až po konečné zpracování produktu.
Tím je zajištěna maximální čerstvost a eliminuje se také typický rybí zápach. Ryby tak silně převyšují kvalitu a čistotu ostatních výrobků a jsou oprostěny od těžkých kovů, zbytku krve, moči či placenty a v čistotě se tak jedná o bezkonkurenční přírodní produkt.
V roce 2007 byla společnost Lýsi odměněna Cenou Islandu pro export, kterou obdržela za jedinečné úspěchy v oblasti prodeje a marketingu mořských lipidů a produktů a vizi společnosti otevřené k prohlubování znalostí a zkušeností ve svém oboru.