Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

MultiFlora Červená řepa - semena na klíčení 10 g

KLÍČKY ČERVENÉ ŘEPY, kromě velkého množství vitamínů A, C, B1, obsahují kyselinu listovou a dva vzácné kovy, rubidium a cesium, jejichž nedostatek může způsobovat nevolnost, podráždění a neklidný spánek. Dále obsahují betacyanin, látku odpovědnou za červenou barvu řepy.


  • Na dotaz
24 Kč
Kategorie: Semena na klíčení
Položka byla vyprodána...
 

KLÍČKY ČERVENÉ ŘEPY, kromě velkého množství vitamínů A, C, B1, obsahují kyselinu listovou a dva vzácné kovy, rubidium a cesium, jejichž nedostatek může způsobovat nevolnost, podráždění a neklidný spánek. Dále obsahují betacyanin, látku odpovědnou za červenou barvu řepy.

Před konzumací klíčků červené řepy je důležité odstranit tvrdé, nestravitelné skořápky. Chuť klíčků je podobná syrové červené řepě. Díky své živé červené barvě a nitkovitému tvaru, jsou klíčky vhodné do salátů a jako ozdoba do pokrmů.

Návod na klíčení:

Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty.

Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. 

Semínka necháme "předboptnat" několik hodin  (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce).

Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně).  

První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.

Rady a tipy:

Ke správnému klíčení je vhodná  teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo.

Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm.

Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

Alergeny:

Bez alergenů

Obsah:

10 g

Náš tip:

pro naklíčení semen doporučujeme:

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: