Přivolejme jaro! Pojďme společně klíčit semínka
Skrz první jarní paprsky slunce se probouzí i naše chuť na čerstvé a zdravé jídlo. A co by mohlo být lepšího než vypěstovat si vlastní klíčky na parapetu? Výběr je obrovský a chuťově různorodý, takže si určitě každý najde svůj oblíbený druh. Navíc jsou klíčky neuvěřitelně zdravé - plné živin a vitamínů, které jsou pro nás důležité. Výživová hodnota semen se totiž díky klíčení několikanásobně zvyšuje.
S příchodem jara se probouzí nejen příroda, ale i naše tělo. Proto je to ideální čas na detoxikaci a podpoření našich orgánů, zejména jater a žlučníku. V tradiční čínské medicíně jsou klíčená semena považována za skvělý prostředek k podpoře a obnově těchto orgánů. Pokud hledáte jednoduchý způsob, jak přinést do svého jarního jídelníčku více zdraví, zkuste přidat klíčená semínka do salátů, sendvičů nebo smoothies. Vaše játra a žlučník vám za to poděkují.
Řeřicha, ředkvička, alfalfa, fazolky mungo, adzuki, pískavice - to jsou jen některé z druhů klíčků, které můžete vypěstovat. Připravte se na novou svěží sezónu a začněte s klíčky!
Sítko, nebo sklenice? Toť otázka!
Podle druhu semínek a klíčků můžete ke klíčení využít nakličovacích sítek či misek nebo nakličovacích sklenic. Pro klíčení lepivých semen např. řeřichy nebo rukoly doporučujeme využití misky na klíčení u ostatních semínek je vhodná nakličovací sklenice.
Semínka na klíčení a nakličovače naleznete v naší nabídce.
Další informace o klíčení semínek a recepty s naklíčenými semínky naleznete v článku Klíč ke zdraví?