Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

Tradiční chuť Vánoc bez lepku: Od lineckého po raw kuličky

Vánoční atmosféra nás obklopuje vůní skořice, perníku a nesmírně lákavých vůní pečených dobrot. Všechny naše recepty jsou v tomto duchu – a co je to nejlepší? Jsou všechny bezlepkové ! Od tradičního lineckého a medovníkových kuliček, které potěší milovníky klasických receptů, až po brownie kuličky s malinami, které jsou vhodné i pro ty, kteří teprve objevují kouzla kuchyně – a to díky tomu, že jsou nepečené a raw, plné živin a intenzivních chutí.medovník

Medovníkové kuličky

Budete potřebovat:

Na těsto:

100 g cukru moučka

2 polévkové lžíce medu

40 g másla

1 čajová lžička sody

1 vejce

250 g rýžové mouky + mouka na zpracování těsta

Na krém:

1 karamelové salko

250 g másla

Máslo, vejce, cukr a med zahříváme ve vodní lázni a postupně přidáváme mouku smíchanou se sodou. Zpracujeme nelepivé těsto, ze kterého vyválíme placky a dáme péct na plechu vyloženém pečicím papírem na 4-5 minut a 175 stupňů. Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo smícháme se salkem a vytvoříme hladký krém. Po upečení placky rozdrtíme na drobečky. Větší část rozdrcených placek smícháme s krémem a vytvoříme hmotu, ze které tvarujeme kuličky. Ty poté obalíme ve zbytku rozemletých placek. Kuličky necháme hodinu ztuhnout a můžeme podávat.

lineckéLinecké cukroví

Budete potřebovat:

Na těsto:

200 g Bezlepkové samokypřící směsi na pečení BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ)

100 g studeného másla

50 g moučkového cukru

1 větší vejce

1 čajová lžička vanilkového extraktu

2 g citronové kůry

2 ml citronové šťávy

marmeláda na slepení

moučkový cukr na obalení

Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem. Přidáme strouhanou citronovou kůru a zlehka promícháme. Poté do sypké směsi zapracujeme studené máslo, vejce, citronovou šťávu a kůru. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Poté těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary – polovinu s otvorem a polovinu bez otvoru. Kolečka rovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 10 minut. Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou a obalujeme v moučkovém cukru.

Brownie kuličky s malinamibrownie_kulicky_malinove

Budete potřebovat:

400 g sušených datlí

4 polévkové lžíce kešu másla (krému)

3 polévkové lžíce nepraženého kakaa

60 g kakaového proteinu

30 g nasekaných kešu ořechů

30 g mrazem sušených malin

1-2 polévkových lžic vody (pokud bude těsto příliš tuhé)

Do mixéru dáme datle, kešu máslo, protein a kakao a mixujeme, dokud se nám nevytvoří lepivá hmota. Pokud hmota lepí málo, přidáme vodu, jestli naopak moc, přidáme kakao a protein. Nakonec do připravené směsi vmícháme nasekané ořechy. Z hmoty tvarujeme kuličky požadované velikosti a obalujeme v rozdrcených malinách. Kuličky můžete jíst hned nebo skladovat v lednici.