Naturalis BIO Ječmen - šťáva z mladého ječmene 200 g
Popis
Ječmen Naturalis je 100% šťáva z mladého zeleného ječmene, vyrobeného v americkém Utahu v nadmořské výšce 1500 m.n.m. od společnosti, která patří mezi nejlepší v oboru. Celý výrobní proces je monitorován a jsou dodržovány přísné výrobní standardy. Díky tomu je Naturalis uznáván mnoha odborníky.
Plodinu ječmen zná každý. Řekne-li se, ale mladý či zelený ječmen, většina lidí neví, co si pod tímto pojmem představit. Jde ale o stejnou plodinu. Jediný rozdíl je ve fázi sklizně (Stejně jako zelené a černé olivy. Zelené olivy jsou sklízeny v rané fázi, oproti černým, které jsou zralé a sbírají se později.). Mladý ječmen je sklízen v rané fázi svého růstu tj. v době, kdy jeho výška dosahuje 20 - 25 cm. První dochované zmínky o konzumaci ječmenné šťávy či ječmenných klíčku sahají až do doby kamenné. Ve starověkém Egyptě (5000 př.nl) se ječmen pěstoval pod přísným dozorem tehdejších zemědělců a byl považován za jednu z hlavních plodin. Mladý ječmen jak ho známe dnes (prodáván ve formě prášku) byl světu představen v šedesátých letech 20. století, Dr. Yoshihide Hagiwarou. Ten je právem označován za otce mladého ječmene.
Na co nejčastěji používáte mladý ječmen:
- Pro kvalitní bílkoviny a aminokyseliny
- Pro minerály
- Pro antioxidanty, které aktivně vyhledávají a blokují vznikající volné radikály již v zárodku.
- Pro přírodní vitamíny, které si lidský organizmus až na některé výjimky, nedokáže sám vyrobit, a proto je musí získávat prostřednictvím stravy.
- Pro chlorofyl
- Pro boj s nadváhou – díky tomu, že dodává organismu potřebné látky, nemá tělo potřebu ukládat si tukové zásoby.
- Pro podporu imunitního systému, díky kterému se zvyšuje odolnost organismu vůči běžným nemocem.
Tyto účinky se zčásti připisují vysoké koncentraci chlorofylu. Díky němu může mladý ječmen zmírnit, či dokonce potlačit nemoci, bakterie a zápach vycházející z úst.
Bio Mladý ječmen Naturalis obsahuje:
- 9x více vitamínu C než pomeranč
- 4x více železa než hovězí maso
- 7x více vitamínu B1 než mrkev
- 4x více vápníku než mléko
- 7x více vitamínu E než mango
- 18x více vitamínu K než rajské jablko
- 32x více hořčíku než ananas
- 2x více bílkovin než vejce
- 7x více draslíku než čočka
- 5x více vitamínu B6 než ořechy
Složení:
100% extrakt ze šťávy mladého ječmene v prášku
Dávkování:
dospělý člověk | 1 větší lžičku do 2dl studené vody. Důkladně rozmělnit (pomocí šejkru). Konzumujte 2-3x denně. |
dítě od 3 let | Doporučuje se poloviční dávkování. Tudíž 1/2 lžičky do 2dl studené vody. Konzumuje se 2-3x denně |
Pozor! Je důležité nemít kovovou lžičku, neboť kov urychluje oxidaci chlorofylu v ječmenu. Nejlepší je používat plastový šejk a porcelánovou lžičku.
Pozor! Ječmen nemíchejte v teplých nápojích (více jak 48 °C), neboť ho vysoké teploty znehodnocují. Dále se vyhněte rozmíchání ječmene v kyselých džusech (pomerančový, jablečný, ananasový aj.) Můžete např. použít džus rajčatový.
* | |||
Ráno | Poledne | Večer | |
1. – 3. den | 0.5 | 0 | 0 |
4. – 7. den | 0.5 | 0 | 0.5 |
8. – 10. den | 0.5 | 0.5 | 0.5 |
11. – 12. den | 1 | 0.5 | 0.5 |
13. – 14. den | 1 | 1 | 0.5 |
15. den a dále | 1 | 1 | 1 |
Dávka je brána jako kávová lžička
Ječmen Naturalis vyniká zejména svou kvalitou a schopností regenerovat celý organismus. Jeden z důkazů, že tomu opravdu tak je, jsou certifikáty jakosti, které Ječmen Naturalis resp. Organic By Nature, Inc., získal.
Ječmen Naturalis získal certifikát vydaný Ministerstvem zemědělství v USA označující organicky a nezávadně pěstovanou surovinu | Ječmen Naturalis získal certifikát vydaný v USA označující vhodnost i pro diabetiky | Ječmen Naturalis získal certifikát vydaný v USA označující "košér" kvalitu | Ječmen Naturalis získal cerfikát mezinárodní jakosti |
Ječmen Naturalis získal certifikát označující pěstování v BIO kvalitě. Tento certifikát je platný po celé EU. | BIO certifikát vydaný v ČR. Označuje organicky a nezávadně pěstovanou a balenou plodinu. |
Pěstování Ječmene Naturalis v Utahu - USA:
Mladý ječmen Naturalis je pěstován v americkém státě Utah, vysoko v horách. Konkrétní místo je 1500 m.n.m. položené bývalé sladkovodní jezero, které je dokonalým místem pro pěstování zejména díky výživné půdě a čistému vzduchu. Jakmile výhonky ječmene dosáhnou výšky 20 cm - 25 cm opatrně se sklidí a připraví k dalšímu zpracování. Postupně s rostoucím stářím resp. délkou výhonků mladý ječmen ztrácí živiny až do chvíle, kdy se vytvoří "plod" - zrníčko ječmene. V tento okamžik rostlinka ječmene neobsahuje téměř žádné účinné látky, ztrácí svou zelenou barvu (žloutne) a postupně usychá. "Život" ječmene se dá přirovnat k lidskému životu. V mládí jsme zdraví, vitální, plní energie a s rostoucími léty ztrácíme sílu, častěji stonáme a jsme náchylnější k negativním vlivům, které jsou všude kolem nás.
Zpracování - Po sklizení a opláchnutí se následně začnou lisovat (podobně se např. získává [nejen] olivový olej). Vylisovaný kapalný extrakt, též nazýván "vyšťavená šťáva" či "šťáva", se následně necelé 2 minuty suší při teplotě 31 °C. Zachováním této teploty se mladý ječmen neznehodnotí a navíc vznikne prášek. Ten je nadále balen a prodáván. Smícháním tohoto zeleného prášku s vodou, opět vznikne nápoj, plný živin v nezměněné formě.
Nutriční hodnoty Ječmene Naturalis:
Pěstitel Ječmene Naturalis:
Pěstitel Ječmene Naturalis - společnost Organic By Nature, Inc. vstoupila na trh zdravé výživy v roce 1993. Rychle se stala vysoce uznávaným výrobcem zdravé výživy, zejména díky přísnému dodržování standardů kvality, vysoké účinnosti jejich produktů a zpracovávání v nejmodernějších zařízeních. Organic By Nature, Inc. odmítá trend farmakologických společností – "mega-konzumaci" chemicky vyráběných vitamínů, léků a doplňků stravy. Společnost se zaměřuje na zajištění nejmocnějších přírodních zdrojů do ne-pasterizovaného prášku. Pojem "nejmocnější přírodní zdroj" sice může znít trochu pateticky, nicméně toto označení vzniklo na základě zjištění nutričních hodnot či antioxidační síly v jednotlivých potravinách. Výzkumy tedy potvrdily, že zelené potraviny (jak se též říká mladému ječmenu, řase chlorelle či spirulině) obsahují veliké množství těchto látek a navíc v přírodní, tedy pro tělo, dobře stravitelné formě.
Balení:
200 g - dávka na 2-3 měsíce
Mladý Ječmen Naturalis je dovážen z USA, kde se následně balí u nás v České republice do 200g plastových dóz. Tento hotový výrobek se následně prodává se schválením Ministerstva zdravotnictví i Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Společnost patří mezi špičkové balicí společnosti s mnohaletou zkušeností jak v oblasti balení potravin, tak i potravinových doplňků v BIO kvalitě. Mimo jiné vlastní i řadu certifikátů včetně balení BIO produktů. Plastové dózy, ve kterých je mladý ječmen uchovává a prodáván jsou určeny speciálně pro potraviny. Nemůže tedy dojít ke kontaminaci ječmene plastem.
Upozornění:
Doplněk stravy. Nevhodné pro děti. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není náhrada pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu, chladu a temnu. Země původu USA.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značku Naturalis (latinsky "přírodní") založil mladý student Martin Sedláček s přispěním své starší sestry. Již od počátku se snažili zaplnit mezeru v oblasti superpotravin na českém trhu. Všechno to začalo jednoho dne při pikniku na krásné louce, pod velikým stromem. Od té doby Martin pátral po podrobnějších informacích o superpotravinách, jejich pěstování, sklízení apod. Poté, co byl zklamán nekvalitou těchto produktů na českém trhu, jeho sestra ho povzbudila větou, ať zkusí založit vlastní značku. A tak se mohla pomalu začít rozvíjet firma nabízející kvalitní doplňky stravy za přijatelné ceny. Svůj příběh má i logo firmy, které je inspirováno přírodou. Tvoří jej řady jednotlivých malých lístečků.
Produkty Naturalis dnes nesou jak české, tak mezinárodní certifikáty, které zaručují jejich kvalitu. Suroviny pocházejí od osvědčených farmářů a při výrobě se využívají osvědčené způsoby zpracování. Superpotraviny Naturalis tak představují báječné doplňky stravy s jedinečnými výživovými vlastnostmi. V porovnání s běžnými potravinami svým obsahem vitaminů a minerálů a jejich vstřebatelností předčí prodávané ovoce a zeleninu.