Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

Šmajstrla Pohanková kaše Natural 250 g

Pohanková kaše instantní natural - neochucená. Rychlá, chutná a zdravá! To je pohanková kaše Šmajstrla. Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě.


  • Na dotaz
49 Kč
Kategorie: Kaše
Obsah: 250 g
Položka byla vyprodána...
 

Pohanková kaše instantní natural - neochucená. Rychlá, chutná a zdravá! To je pohanková kaše Šmajstrla. Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Výhodou je rychlost přípravy a široká škála využití. Můžete si pochutnat na sladké, nebo slané kaši, tak i surovinu použít na výrobu těsta, popřípadě obalu na maso atd.

Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Sypkou směs lze použít také k výrobě těsta.

Tipy a recepty:

  • snídaňové kaše - uvařte v rostlinném nápoji, přidejte oříšky, sušené ovoce, posypte karobem a oslaďte oblíbeným sirupem nebo sušenou třtinovou šťávou
  • dortový korpus - smíchejte rostlinné mléko, sušené ovoce, cukr nebo sirup a trochu tuku (kokosový olej, přepuštěné máslo, bio margarín...), přiveďte k varu a postupně přimíchávejte kaši až vznikne hodně hustý krém, vlijte do dortové formy a uhlaďte lžící namočenou v horké vodě odkaz na recept nebo doplnit poměry
  • dezerty - stejný postup jako u dortového korpusu výše; z vychladlého „těsta" tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu, v kakaových bobech, v karobu, v sezamových semínkách, v konoponých semínkách, v mletých oříšcích...
  • koktejl - uvařte si řídkou kaši, do které rozmixujete třeba ořechy, banán, sezonní ovoce...
  • bešamelová omáčka - smíchejte 400 ml rostlinného nápoje, přidejte 3 vrchovaté lžíce kaše, sůl, muškátový oříšek a 1 minutu povařte
  • palačinky - 300 ml rostlinného nápoje, 2 vejce, 3 vrchovaté lžíce kaše a špetku soli
    zahušťování polévek, kaší
  • knedlíky do polévky - uvarte kaši, pridejte nastrouhaný tempeh, pár lžic rostlinného mléka, utrený cesnek, bylinky, lahůdkové droždí, zformujte knedlíčky a 3-4 minuty varte v polévce
  • pohankovou kaši můžete míchat s dalšími druhy kaší

Složení:

pohanka

Balení:

250 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
4
Avatar autora | 5.5.2023
+ výhodné balenie

5
MU Avatar autora | 13.6.2019
velmi spokojený

smajstrla-logoMlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.