Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

Šmajstrla Pohankové křupky v bílé čokoládě karamel 60 g

Pohankové křupky v bílé čokoládě a karamelem jsou oblíbenou pochoutkou zejména u dětí. Jsou přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné. Vhodná součást k výletům i k večernímu mlsání. Pohankový extrudovaný výrobek.


  • Na dotaz
22 Kč
Kategorie: Křupky, snacky
Položka byla vyprodána...
 

Pohankové křupky v bílé čokoládě a karamelem jsou oblíbenou pochoutkou zejména u dětí. Jsou přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné. Vhodná součást k výletům i k večernímu mlsání. Pohankový extrudovaný výrobek.

Složení:

pohanka, voda, bílá čokoláda: panela pudr (šťáva z cukrové třtiny), kakaové máslo, sójový lecitin, sušené mléko, aroma: přírodní vanilka

Balení:

60 g 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

smajstrla-logoMlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.