Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

Sunfood Umeocet

  • 1 z 2

Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem.


od 63 Kč
Kategorie: Ocet

Zvolte variantu

  • Balení: 300 ml
    • Kód: SAD1960 |
    • Skladem (2 ks) | Můžeme doručit do: 22.11.2024
    63 Kč
       
  • Balení: 700 ml
    • Kód: SAD1961 |
    • Skladem (1 ks) | Můžeme doručit do: 22.11.2024
    119 Kč
       
 

Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem.

Ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě.

Vyrobeno přírodní fermentací.

Tipy na použití:

  • ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
  • ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
  • nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka

Výroba umeocta:

Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.

  1. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
  2. V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
  3. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
  4. Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
  5. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.

Jak používat:

Ideální pro přípravu salátů – pokud použijete umeocet, už nemusíte přidávat sůl. Lze přidávat i do pokrmů, které mají mít výslednou slanokyselou chuť.

Složení:

UME švestky, mořská sůl (20,5%), Shizo (Perilla listy)

Země původu:

MITOKU - dovoz  z Japonska

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
6x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 23.9.2023
Velmi chutné, bohužel není zboží ani v Hitler marketech.
5
Avatar autora | 12.8.2021
Dobré na zažívání, proti pálení žáhy, upravuje vylučování.
5
RJ Avatar autora | 3.10.2020
Jsem velmi spokojená, přidávám ho do všech slaných jídel

Výrobce a distributor chlazené racionální výživy. Zabývá se produkcí tradičních výrobků Dálného východu a chlazené racionální výživy, zejména pak rostlinné bílkoviny - tofu, tempeh, seitan, které jsou na světových trzích představovány již několik desítek let pro své chuťové vlastnosti, nutriční hodnoty, nízký obsah tuků, vysoký obsah bílkovin, vitamínů a vlákniny. Na rozdíl od živočišných zdrojů bílkovin neobsahují zpravidla cholesterol, toxiny, ani rezidua toxických látek. Naše výrobky neobsahují žádné živočišné tuky, vejce, mléko, maso, rafinovaný cukr, med ani chemická a konzervační činidla. Jejich složení je vhodné jak pro děti, tak i pro dospělé, starší generaci a vrcholové sportovce. Firma nepoužívá geneticky modifikované suroviny v žádném ze svých výrobků.