Watson&Son Manukový med 250 g
Zvolte variantu
Popis
Manukový med je 100% čistý, certifikovaný med ověřený testováním v akreditovaných vědeckých laboratořích. Watson & Son je členem New Zealand Manuka Honey Exporters Collective, která dohlíží na dodržování zpracovatelského standardu, což zaručuje, že kupujete originální manukový med.
AKCE: Doprava zdarma (balení 800+)
Varianty:
- 100+ (obsahuje nejméně 100 mg/kg methylglyoxalu)
- 400+ (obsahuje nejméně 400 mg/kg methylglyoxalu), označení MGO 400 + dokládá poměrně vysoký obsah methylglyoxalu
- 600+ (obsahuje nejméně 600 mg/kg methylglyoxalu), označení MGO 600 + dokládá výjimečně vysoký podíl methylglyoxalu, látky, která výrazně odlišuje tento med od jiných běžně dostupných medů.
- 800+ (obsahuje nejméně 800mg/kg methylglyoxalu), označení MGO 800+ je jedinečný nesmírně vysokým obsahem methylglyoxalu
Certifikace manukového medu:
Manukový med Watson & Son je nejprve přísně testován, aby mohl být následně ověřen v akreditovaných vědeckých laboratořích, které jsou mezinárodně uznávané. V rámci procesu testování každé šarže musí projít řadou dodatečných kontrol s cílem zajistit maximální kvalitu a pravost označení výrobku. Jako člen New Zealand Manuka Honey Exporters Collective (NZMHEC) provádí označení NPA (od 5+ do 25 +) nebo označení MGO (100 až 1600). Tyto dva standardy byly NZMHEC přijaty s cílem zaručit spotřebiteli jistotu, že kupuje originální manukový med s reálnými antibakteriálními a protizánětlivými účinky dosažitelnými po celou dobu použitelnosti výrobku.
Složení:
manukový med
Dávkování:
Med z manuky je doporučován dospělým a dětem starším 12 měsíců. Doporučenou denní dávkou jsou 1 - 3 čajové lžičky.
Užívejte jednu čajovou lžičku manukového medu až 3× denně. Med můžete rozetřít na toast, popíjet ve směsi s čajem či citrónem nebo si jej můžete dopřát samotný přímo z dózy. Při vysokých teplotách med ztrácí své účinné látky, nikdy jej tedy nezalévejte vroucí nebo horkou vodou. V rámci prevence lze užívat jednu čajovou lžičku manukového medu 1× denně. Manukový med může být použit perorálně nebo lokálně.
Výroba manukového medu:
Zpracování manukového medu
Novozélandští včelaři strategicky umísťují své úly do blízkosti manukových hájů. Základem manukového medu je nektar sbíraný včelami, které jej sají z květů novozélandského keře nazvaného Manuka. Uvnitř žaludku včel je nektar mísen s proteiny a enzymy tak, aby byl následně přeměněn v med. Po naplnění plástve přichází na řadu sběr tohoto jedinečného medu. S ohledem na zdravotnické využití manukového medu jsou všechny fáze jeho zpracování řízeny přísnými pravidly. Za účelem odstranění případných nečistot prochází med systémem filtrování. Dalším podstatným krokem zpracovaní manukového medu je laboratorní testování kvality, které zahrnuje především kontrolu antimikrobiální aktivity a úroveň HMF. Část produkce putuje přímo k zákazníkům, část je určena pro další zpracování farmaceutickými společnostmi.
Srovnání manukového medu
Manukový med se od klasického včelího medu liší svými přesně definovanými vlastnostmi, způsobem sběru a zpracování. Jeho účinky se zjišťují laboratorně a bývá označen číslem, které je uvedeno na obalu. Obecně, čím vyšší číslo, tím vyšší má antibakteriální účinek.
Med se skládá hlavně ze sacharidů, fruktózy a glukózy, ale také obsahuje malé množství bílkovin, enzymů, železa, zinku, aminokyselin, minerálů, stopových prvků a vitamínů. Celková aktivita též nazývána jako total active (TA) je založena na peroxidové aktivitě.
Manukové medy jsou kromě peroxidové aktivity ceněny především pro svou jedinečnou neperoxidovou aktivitu. Tato aktivita je stabilní a neztrácí svou účinnost v důsledku ředění, vystavení světlu či teplu. Přidaná hodnota manukového medu se označuje zkratkou NPA (non-peroxid active).
Důležitou složkou aktivního manukového medu je methylglyoxal, měří se laboratorně a je označován pod zkratkou MGO. Methylglyoxal je jedním z hlavních aktivních složek, které poskytuje manukový med v neperoxidové aktivitě.
Nutriční hodnoty manukového medu:
Mějte na paměti, že ne všechny manukové medy mají lékařské úrovně aktivity. Určení skutečné biologické nebo léčivé úrovně aktivity medu je náročné. Výrobci používají širokou škálu laboratorních testů a vědeckých studií, které mají hodnotit jejich med. Níže jsou označení nebo názvy s nimiž se můžete setkat u prodávaných manukových medů:
- 2NPA ( Neperoxidová aktivita )
- MGO ( měří množství MgO, methylglyoxalu, antibakteriální složku Manuka medu )
- UMF ® (unique manuka faktor)
- MGS ( Molan Gold Standard )
- AAH ( antibakteriální , antioxidační med )
- TA (Celková aktivita )
- Každé prominentní číslo mezi 1 až 1600, s nebo bez symbolu +
- Název Active nebo Bio
NPA (non-peroxid active, 5+ až 25+) Neperoxidová antibakteriální a protizánětlivá aktivita je měřena celou řadou biologických a chemických metod ve schválených laboratořích na Novém Zélandu. Testování zahrnuje difůzní test, jako přímé měření aktivity a testování methylglyoxalu.
MGO (methylglyoxal, 100-1600) Označení MGO uvádí množství látky MgO(methylglyoxal) v mg/kg, která je jednou z nejvýznamnějších v neperoxidové antibakteriální a protizánětlivé aktivitě.
UMF (unique manuka faktor, 5+ až 25+) Označení UMF je registrovaná ochranná známka asociace AMHA. Asociace používá stejných testů na neperoxidovou aktivitu. UMF označení má tedy stejnou aktivitu jako označení NPA.
MGS (Molan Gold Standard) Molan Zlatý standard je registrovaná ochranná známka společnosti University of Waikato. Podobné jako označení UMF.
AAH (Antibacterial, Antioxidant Honey) Antibakteriální, antioxidační med. Označení levnějších medů, bez ověřených testů a certifikátů, není zaručena tato aktivita typická pro manukový med.
TA (total active, číslo+) Označení TA je popisováno jako celková aktivita Manukového medu. Je měřena pomocí peroxidové aktivity. Aktivita peroxidu vodíku je velmi nestabilní a pravděpodobně bude snížena různými vlivy, než se dostane na Váš stůl. Číselná hodnota bývá stejná jako u označení NPA, ale nezaručí Vám přidanou antibakteriální aktivitu Manukového medu.
Manukový med s číslem nebo bez (např. Active Manuka Honey, Bio Manuka atd.) Neexistuje žádná regulační kontrola na jméno „Manuka“, spotřebitelé pořizují produkty, které nemají vlastnosti skutečné Manuky.
Balení:
250 g - dávka až na 1,6 měsíce
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Novozélandská značka Watson & Son vyrábí a distribuuje prémiový manukový med. Sídlí v oblasti Wairarapa, kde vlastní přes čtyřicet tisíc včelstev, o které je náležitě postaráno. Medy nesou ochrannou známku MGS™ - Molan Gold Standard™, která se používá jako měřítko kvality manukových medů.
Denis Watson spolu se svým synem Danielem jsou jedni z předních novozélandských výrobců manukového medu. Sklízí med z 15000 úlů napříč 300000 akrypanství. Denis Watson zasvětil 30-ti letou kariéru studování přírodních věd. V důsledku celoživotního zkoumání pevně věří v léčivou sílu včelích produktů, především manukového medu. V roce 2003 se synem založil firmu Watson & Son. Zatímco Denis inklinuje k vědě, marketingu a distribuci, jeho syn se stará o včelstva a zpracování medu. Watson & Son stojí v čele inovací a vývoje včelařského průmyslu na Novém Zélandu.