Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

Olitalia Rýžový olej

  • 1 z 2

Rýžový olej je jak stvořený pro studenou kuchyni i teplou kuchyni, neboť bod jeho zakouření je 215°C (ideální na smažení a grilování). Má velmi nízkou nasákavost.

  • Více informací v tabulce variant 30 Kč –15 %
od 159 Kč
Kategorie: Rýžový olej

Zvolte variantu

  • Balení: 500 ml
    • Kód: 94138/500 |
    • Dostupné do 5 dnů | Můžeme doručit do: 2.12.2024
    189 Kč  (–15 %)
    159 Kč
       
  • Balení: 1000 ml
    • Kód: 94138/100 |
    • Dostupné do 5 dnů | Můžeme doručit do: 2.12.2024
    269 Kč  (–7 %)
    249 Kč
       
 

Rýžový olej se vyrábí extrakcí z výživných rýžových klíčků a otrub jasmínové rýže. Olej se po tomto procesu rafinuje a výsledným produktem je volně tekoucí kapalina bez zakalení se zlatou barvou a neutrální chutí i vůní, které po zahřátí přechází jemně k oříškovým akcentům. 

Rýžový olej je 100% jednodruhový rostlinný olej s vynikajícími výživovými vlastnostmi. Je lehce stravitelný, plný vitamínů a omega mastných kyselin, jeho chuť i vůně jsou neutrální a perfektně se hodí jak do teplé, tak do studené kuchyně.

Oblíbený je zejména v Číně, Indii, Japonsku či Thajsku – odtud také pochází drtivá většina jeho produkce. V těchto oblastech je rýžový olej používán pravidelně, nejčastěji pak k přípravě smažených pokrmů. Ke smažení se hodí zejména díky výborné tepelné stabilitě, navíc se příliš neváže na připravované pokrmy.

Složení:

jedlý rostlinný rýžový olej

Jak používat:

Rýžový olej má lehce oříškovou příchuť a při smažení dodává pokrmům požadovanou strukturu a ideální barvu. Perfektně se hodí do pečiva, salátových zálivek, dipů, marinád a neocenitelný je i při pečení a grilování.

Použití na smažení, pečení, hluboké smažení a do salátových dresinků.

Nový a zdravý způsob přípravy těch nejchutnějších pokrmů s účinnou péčí: Pro svou delikátní chuť a příjemné oříškové aroma se hodí na smažení s jeho vysokým bodem přepálení (až 250°C) a nízkou přilnavostí k připravovaným pokrmům je rýžový olej nejčistším smažícím olejem pro přípravu smažených pokrmů jemné chuti

Nutriční hodnoty ve 100g:

Energie: 3850 KJ / 921 kcal; Tuky: 100 g – z toho nasycené mastné kyseliny 24.3 g, mononenasycené mastné kyseliny 45.6 g, polynenasycené mastné kyseliny 30.1 g; Vitamín E: 38.3 mg; Gamma Oryzanol: 900 mg; Bílkoviny: 0 g; Sacharidy: 0g;

Balení:

500 ml

1000 ml

Skladování:

Skladujte při teplotě od 10 do 20°C

Země původu: 

Itálie

Olitalia


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 28.8.2024
Zakoupil jsem rýžový olej na základě doporučení odborníků na zdravou výživu a musím říct, že jsem s ním velmi spokojený. Olej neobsahuje žádné chemikálie, které se běžně používají při pěstování plodin, a které mohou být z hlediska zdraví rizikové. Jeho neutrální chuť z něj dělá skvělou volbu pro smažení, protože dobře snáší vysoké teploty. Pravidelně ho používám při přípravě jídel a stala se z něj jedna z mých oblíbených surovin. Můžu ho tedy s čistým svědomím doporučit.
5
VM Avatar autora | 21.7.2024
Rýžové oleje jsou výborné a tento není vyjímkou
5
Avatar autora | 18.7.2024
Prověřená kvalita
5
VA Avatar autora | 8.7.2024
Rýžový olej používám již řadu let na vaření a pečení a jsem s ním velice spokojená.

olitalia_logoOlitalia je italská firma zaměřená na výrobu olejů a octů, která poskytuje široký sortiment produktů jak prostřednictvím maloobchodní sítě, tak i v oblasti cateringu, kde je lídrem na italském trhu.

Olitalia má své kořeny v oblasti Emilia Romagna, kulinářském srdci Itálie, s ústředím ve Forlì. Díky exponenciálnímu růstu nyní zaměstnává 130 pracovníků. Její podnikatelský duch a dlouholeté zkušenosti v několika potravinářských odvětvích učinily z Olitalie symbol tradice a kvality italské gastronomické excelence. Společnost podporuje vztahy mezi lidmi, vyvážený životní styl a především stravu, která je nejen chutná, ale i prospěšná pro zdraví.