Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

Zdraví z přírody BIO Rýže jasmínová natural 400 g

Rýže jasmínová natural BIO z kontrolovaného ekologického zemědělství. Voňavá bezlepková “královna“ thajské kuchyně, kterou ocení každá domácnost.


  • Na dotaz
56 Kč
Kategorie: Rýže
Bio: Ano
Položka byla vyprodána...
 

Rýže jasmínová natural BIO z kontrolovaného ekologického zemědělství. Voňavá bezlepková “královna“ thajské kuchyně, kterou ocení každá domácnost.

Největším producentem jasmínové rýže je Thajsko, ve kterém ji považují za “královnu“ tamní kuchyně. Díky subtropickému klimatu a jedinečné půdě, na které se pěstuje, získává jasmínová rýže při vaření své typické aroma a díky aroma i jméno. Některým lidem její vůně připomíná vůni obilí nebo oříšků, jiní se omylem domnívají, že jasmínová rýže je “ovoněná“ květy jasmínu, nebo je aromatizovaná jiným způsobem. Pravda je taková, že rýže získává svoji specifickou vůni jen z půdy, na které je pěstovaná.

Hnědá jasmínová rýže, které se říká i natural, není, na rozdíl od bílé rýže, broušená až na zrno. Čas její přípravy je asi dvakrát delší než u rýže bílé, ale zachovává si více vitaminů a dalších látek prospěšných organismu. Má dlouhá zrna a charakteristickou, malinko oříškovou chuť, která ale “nepřebíjí“ ostatní ingredience. Po uvaření je pevnější na skus. Hnědá jasmínová rýže se hodí k přípravě různých nákypů, pilafů a dezertů.

Jasmínová rýže natural neobsahuje lepek, nevyvolává alergie a je velmi dobře stravitelná. Díky tomu, že má jen částečně obroušenou slupku a tím pádem neporušený klíček, obsahuje daleko vyšší množství vitaminů a minerálů než rýže bílá. Hodí se nejen pro bezlepkovou dietu, i pro různé redukční a šetřící diety.

A jak hnědou jasmínovou rýži správně uvařit? Jeden díl rýže dobře properte pod tekoucí teplou vodou a poté ji v hrnci zalijte trojnásobným množstvím vody. Přiveďte ji k varu, ztlumte plotýnku na nejmenší výkon tak, aby rýže jen “probublávala“. Po 40 minutách, kdy by měla být voda vyvařená, rýži odstavte a nechejte ji pod pokličkou ještě asi 10 minut “dojít“. Před podáváním ji nakypřete. Je třeba podotknout, že z rýže natural se vám nepodaří kašovitá konzistence ani po dvou hodinách vaření.

Nutriční hodnoty ve 100 gramech:

Energie: 1514 kJ / 355 kcal; Bílkoviny: 6.1 g; Tuk: 0.7 g; Sacharidy: 81 g; Vláknina: 0.8 g

Balení:

400 g

Země původu:

Kambodža

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: