Zdraví z přírody Mouka rýžová polohrubá 500 g
Popis
Rýžová mouka polohrubá je velmi lehce stravitelná mouka s nízkým obsahem tuku používání k sladkému i slanému pečení.
Rýžová mouka se vyrábí z rýže speciálním postupem. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů. Je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Anebo vhodná pro zahušťování omáček slaných nebo sladkých jídel. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.
Při pečení se obvykle také míchá s jinými druhy mouky (pohanková, kukuřičná a další). Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu z pšeničné mouky, ačkoli ne tak pružné.
Jedná se o lehce stravitelnou potravinu, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje lepek a je tak vhodná pro pacienty s celiakií a pro bezlepkovou dietu.
Rýže setá je nejdůležitější obilovinou světa – představuje hlavní potravinu pro asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Pochází z povodí Perlové řeky v Číně, kde byla domestikována před 8 200–13 500 lety. V Evropě se objevila kolem roku 1 000 n. l. a k nám se dostala v 16. století ze Španělska.
K čemu se hodí:
Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování:
- všestranná mouka pro slané i sladké pečení
- příprava nudlí a těstovin
- na zahušťování
Jak s ní zacházet:
Rýžová mouka má neutrální chuť. Obvykle se míchá s jinými druhy mouk, protože těsto jen z rýžové mouky není příliš pružné. Je vhodné kombinovat ji hlavně s moukami, které obsahují hodně bílkovin.
Rýžovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI, či se samokypřící směsí BISCUITS & COOKIES.
Složení:
100 % mletá zrna rýže
Skladování:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.